Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Θεατρική Αγωγή


Θεατρικές παραστάσεις 

2015 « Cyrano de Bergerac »

Αυτός είναι ο τίτλος της καινούργιας Θεατρικής Παράστασης του Τμήματος Γαλλικών Σπουδών !

Oι Auditions ολοκληρώθηκαν και από τον Σεπτέμβριο 2014, ο Γαλλόφωνος Θεατρικός Όμιλος του Κολεγίου μας αναλαμβάνει δράση!

Η συνέχεια και οι λεπτομέρειες ... επί σκηνής, τον Μάιο 2015!!!




2015 «Homo Informaticus»

2013 « Homo Informaticus »

Την Τετάρτη 17/4/13, ο Γαλλόφωνος Θεατρικός Όμιλος του Κολεγίου ΔΕΛΑΣΑΛ ανέβασε στα γαλλικά το έργο του Βέλγου συγγραφέα Charles ISTACE, HOMO INFORMATICUS, με τεράστια επιτυχία! 

Ένα έργο γεμάτο βαθιά νοήματα, που ενέπνευσε τους ηθοποιούς μας και συγκίνησε όλους τους προσκεκλημένους! Η ευρηματική σκηνοθεσία και διασκευή της κ.Πηνελόπης Σταυρίδου, καθηγήτριας γαλλικής γλώσσας στο Ελληνογαλλικό Κολέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ, η δυναμική μουσική, τα εντυπωσιακά ηχητικά εφέ, τα εξαιρετικά σκηνικά και κοστούμια των ηθοποιών, αλλά και το καταπληκτικό μακιγιάζ του Ι.ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ μετέφεραν το κοινό σε μια άλλη εποχή, απογείωσαν την παράσταση και την κατέστησαν εφάμιλλη μιας επαγγελματικής προσπάθειας!!! 

Tη θεατρική εκδήλωση άνοιξαν η κ. Βονιτσάνου, Σχολική Σύμβουλος της Γαλλικής Γλώσσας και η κ. Ludyvine De Souza , Μορφωτική Ακόλουθος του Γαλλικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη και Εκπρόσωπος του Γενικού Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης. 

Η Γενική Διεύθυνση του Κολεγίου και το Τμήμα Γαλλικών Σπουδών συγχαίρουν θερμά το Γαλλόφωνο Θεατρικό Όμιλο και του εύχονται πάντα τέτοιες επιτυχίες!

 





 


2010  « Le Malade Imaginaire » 

Η θεατρική παράσταση που ανέβασαν την Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010, οι μαθητές της έκτης Δημοτικού του Ελληνογαλλικού Κολεγίου ΔΕΛΑΣΑΛ, « O κατά φαντασίαν ασθενής », στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία ! Οι ξεκαρδιστικές ερμηνείες των μαθητών, τα επιβλητικά κοστούμια, η υπέροχη μουσική και ο χορός, τα σκηνικά και η σκηνοθετική επιμέλεια της καθηγήτριάς τους, κ. Πηνελόπης Σταυρίδου,  ενθουσίασαν και μάγεψαν  το κοινό, χαρίζοντάς του μοναδικές στιγμές γέλιου και διασκέδασης. Την εκδήλωση άνοιξε η Γενική Διευθύντρια του Κολεγίου μας, κα Σταυρούλα Κανελλοπούλου,  με την απονομή αναμνηστικής πλακέτας στη Σύμβουλο Γαλλικής γλώσσας Κεντρικής  Μακεδονίας, κα Χρυσάνθη Ινάχογλου, για τη βράβευσή της από τη Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα ως  Ιππότης του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα, καθώς και για τη συμπαράσταση και στήριξή της στο Τμήμα Γαλλικών Σπουδών του Κολεγίου, σε ό,τι αφορά εκπαιδευτικά ζητήματα της γαλλικής γλώσσας .
  Η παράσταση  πραγματοποιήθηκε και στο θέατρο ΑΝΕΤΟΝ, ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου (έδρα Θεσσαλονίκη) , τελούσε υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού - Νεολαίας  του Δήμου Θεσσαλονίκης και εντασσόταν  στις επίσημες εκδηλώσεις εορτασμού της Γαλλοφωνίας στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από τη πρωτοβουλία  του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου. (έδρα Θεσσαλονίκη)
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη θεατρική ομάδα έγινε δεκτή, ύστερα από αίτηση, να συμμετάσχει στα 45α ΔΗΜΗΤΡΙΑ, στις 6 Οκτωβρίου και είναι υποψήφια να συμμετάσχει στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Θεάτρου, τον Ιούλιο 2011 στο Sardent της Γαλλίας! 

Συγχαρητήρια στους μαθητές και στις καθηγήτριές τους! Το θεατρικό σανίδι σας περιμένει και πάλι να λάμψετε και να μαγέψετε το κοινό!









Η Ομάδα Γαλλόφωνου Θεάτρου του Κολεγίου μας, «Les Lasalliens», επιλέχθηκε μεταξύ 40 θεατρικών Ομάδων από όλο τον κόσμο, για να συμμετέχει στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Θεάτρου, ”ESCAPADE”, στο Sardent της Γαλλίας, από τις 1-4 Ιουλίου 2011!!! 

Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ Θεάτρου αποτελεί θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα της Γαλλίας. Ανήκει στη Γαλλική Ομοσπονδία Ερασιτεχνικών Θεατρικών Ομάδων (FNCTA) και διοργανώνεται κάθε 3 χρόνια στην κεντρική Γαλλία, στο Sardent, με απόλυτη επιτυχία!





Δεκέμβριος  2008 «De la bûche à…Noël»   

Μία εκπληκτική θεατρική παράσταση, με τον τίτλο «De la bûche …à Noël» ανέβηκε από το Γαλλικό Τμήμα του Κολεγίου Δελασάλ. Μαθητές της ΣΤ' Δημοτικού αλλά και της Α' Γυμνασίου συμμετείχαν στο θεατρικό αυτό δρώμενο μαζί με τη χορωδία του σχολείου. Το έργο γραμμένο στα γαλλικά και στα ελληνικά από την καθηγήτρια γαλλικών κ.Σταυρίδου Πηνελόπη μιλά για τη ζωή και τα έθιμα Ελλήνων και Γάλλων κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Περιλαμβάνει επίσης συνταγές μαγειρικής, με εξαίσιες δημιουργίες από «σπουδαίους» σεφ… της ελληνικής και γαλλικής κουζίνας. Μετά την παράσταση ακολούθησε δεξίωση στο φουαγιέ, όπου οι προσκεκλημένοι γεύτηκαν τις φοβερές αυτές σπεσιαλιτέ…
Η παράσταση επαναλήφθηκε το Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2009 στις 19:00 στο θέατρο «Άνετον» ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής ΒΕ  Πτυχιούχων Πανεπιστημίου. 
  


Ιούνιος 2008 «  Les Trois Mousquetaires »

Ένα απόσπασμα από τους τρεις σωματοφύλακες, δραματοποιήθηκε για να παρουσιαστεί στην τελετή αποφοίτησης 2008.

Ένα κλασικό έργο του Γάλλου συγγραφέα Alexandre Dumas αναβιώνει στη σκηνή του Κολεγίου μας! Περιπέτεια, αγωνία και δράση, σε συνδυασμό με πολύ καλές ερμηνείες, ολοκληρώνουν ένα πολύ ευχάριστο αισθητικά αποτέλεσμα!




2007 «Le petit Nicolas »  

Στις 13 Ιουνίου, στο πλαίσιο της τελετής Αποφοίτησης της ΣΤ 2007, ανεβάσαμε δύο από τις πολλές περιπέτειες του Μικρού Νικόλα. Το κοινό αποθέωσε τους μικρούς μας ηθοποιούς, χαρίζοντάς τουςαπλόχερα ένα δυνατό χειροκρότημα!



2006  «Les irréductibles»

Την χρονιά 2005-2006 είχαμε 45 παιδιά στην ΣΤ δημοτικού, αριθμός ιδιαίτερα μεγάλος για να ανέβει μια σχολική παράσταση. Το πρόβλημα λύθηκε από κοινού με τους δασκάλους των δύο τμημάτων και τις συναδέλφους των αγγλικών. Αποφασίσαμε να ανεβάσουμε τα έργα : “Αστεριξ”και Οβελιξ, “Ρομπέν των Δασών” και “Δον Κιχώτη” και να ενσωματώσουμε και τις 3 παραστάσεις στην τελετή αποφοίτησης της ΣΤ.
Στο γαλλόφωνο έργο, λοιπόν, οι αγαπημένοι ήρωες μας Αστεριξ και Οβελιξ μαζί με τους υπόλοιπους Γαλάτες έσωσαν τη όμορφη Φαλμπαλά από τα χέρια των Ρωμαίων.


Το εγχείρημα είχε απόλυτη επιτυχία ! 




2005 «Les lutins apprentis»

Oι μαθητευόμενοι καλικάντζαροι μας επισκέφθηκαν το Δεκέμβριο του 2005. Η εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς με το θεατρικό «Viens danser and sing with us» υπήρξε πολύτιμη κι έτσι η επιτυχία ήρθε γι άλλη μια φορά!



2004  «Viens danser and sing with us tonight !».

Στις 26 Μαίου 2004 η Στ τάξη του Δημοτικού σχολείου ανέβασε, για πρώτη φορά, μια μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση στα γαλλικά και στα αγγλικά.Το θέμα της παράστασης αφορούσε 2 Έλληνες τουρίστες που ταξίδεψαν στο Παρίσι και στο Λονδίνο αντίστοιχα με σκοπό να γευτούν την κουλτούρα, τα έθιμα και τις παραδόσεις των δύο λαών. Το συγκεκριμένο έργο ήταν αποτέλεσμα μιας συντονισμένης συλλογικής προσπάθειας και συνεργασίας μεταξύ του Γαλλικού και Αγγλικού Τμήματος, η οποία βραβεύτηκε το 2005 με το Ευρωπαικό Σήμα Γλωσσών.




Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας