Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

MFINUE 2023 13e Édition La planète à bout de souffle : restaurer les équilibres

 


Οι μαθητές Σοφία Α., Μελίνα Τ., Φωτεινή Χ., Αλέξανδρος Τ. και Ιορδάνης Σ. έζησαν την εμπειρία του ενεργού πολίτη, αυτού που θεωρεί ότι η πολιτική δραστηριότητα πρέπει να βιώνεται και όχι μόνο να παρατηρείται! 

Tο 13ο Γαλλόφωνο μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών Ευρασίας έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη, στο σχολείο Saint Joseph Fransız Lisesi, από 8 έως 10 Δεκεμβρίου 2023, στη διάρκεια του οποίου οι μαθητές μας δημιούργησαν συμμαχίες με συνομηλίκους τους από 12 χώρες του κόσμου, που έχουν τους ίδιους προβληματισμούς και ανησυχίες και πρότειναν συναινετικές λύσεις-προτάσεις με τη μορφή ψηφισμάτων. Συνειδητοποίησαν ότι ο λόγος τους έχει δύναμη, καθώς τα ψηφίσματα αυτά μπορούν να προωθηθούν και να καταχωρηθούν στους επίσημους αρμόδιους φορείς του Ο.Η.Ε.

Το σημαντικό, επίσης, είναι ότι, εκτός από την ενεργό συμμετοχή τους στο συνέδριο, έκαναν νέους φίλους με τους οποίους έχουν τις ίδιες ανησυχίες για το μέλλον τους, από τη Δανία, τη Σενεγάλη, τη Γαλλία, το Λίβανο, το Μαρόκο, την Τουρκία, την Αίγυπτο, την Ισπανία, τη Σαουδική Αραβία κ.ά. Συνομίλησαν, χόρεψαν, τραγούδησαν, κατέρριψαν στερεότυπα και μύθους και, τέλος, αντιλήφθηκαν, για μια ακόμα φορά, ότι αυτά που ενώνουν όλους τους λαούς είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν!


Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας