Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

6th Creative Writing Competition for Middle School Students

 



Με τη συμμετοχή 81 σχολείων, από το βορειότερο μέχρι το νοτιότερο άκρο της Ελλάδας, ολοκληρώθηκε και φέτος ο 6ος Διαγωνισμός  Δημιουργικής Γραφής στην Αγγλική Γλώσσα που διοργάνωσε από τις 15 Νοεμβρίου 2022 έως τις 30 Ιανουαρίου 2023, το Τμήμα Αγγλικών Σπουδών του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ».

Συγχαρητήρια στους νικητές καθώς και στους εμπνευσμένους εκπαιδευτικούς της Αγγλικής γλώσσας που αγκάλιασαν αυτόν τον διαγωνισμό και τον προώθησαν σε μαθητές, στους οποίους διακρίνουν την αγάπη για τη γλώσσα και το ταλέντο για τη συγγραφή. Είναι καθήκον και υποχρέωση όσων υπηρετούν την εκπαίδευση να προσφέρουν κίνητρα στους νέους, ώστε να δοκιμάζουν διαφορετικές εμπειρίες μέσα από τις οποίες αναδεικνύουν τα πνευματικά και ψυχικά τους χαρίσματα. 

Ευχαριστούμε τους Συντονιστές Επιστημονικού Έργου Αγγλικής Γλώσσας της Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης που τα τελευταία έξι χρόνια στηρίζουν τον λογοτεχνικό διαγωνισμό του τμήματος Αγγλικών Σπουδών του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ».

Τέλος, ευχαριστήσουμε τις κριτές μας, κ. Nicole Nunez, Master of Fine Arts, Creative Writing,Columbia College, Chicago και κ. Mackenzie Karl, Special Education, Capital University, Ohio, Αμερικανίδες εκπαιδευτικούς που, για μια ακόμη χρονιά, μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό μας και ανέγνωσαν με θερμό ενδιαφέρον τις ιστορίες και τα ποιήματα των νεαρών λογοτεχνών.

 

Διακριθέντες Μαθητές:

Κατηγορία “POEM”

Πρώτη θέση: Αναστασία Κ., Α’ τάξη, Γυμνάσιο <<ΔΕΛΑΣΑΛ>>,                

Δεύτερη θέση: Παναγιώτα Τ., Γ’ τάξη, 1ο Γυμνάσιο Πανοράματος,

Τρίτη θέση: Αικατερίνη Κ., Γ’ τάξη, 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης

 

Κατηγορία “SHORT STORY”

Πρώτη θέση: Λάμπρος Η., Β’ τάξη, Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d’Arc

Δεύτερη θέση: Φλώρα Π., Β’ τάξη, 1ο Γυμνάσιο Πανοράματος,

Τρίτη θέση: Φοίβη Κ., Β’ τάξη, 3ο Γυμνάσιο Θέρμης

Οι πρώτοι νικητές των δύο κατηγοριών θα λάβουν ένα  Tablet Lenovo Tab M10 HD με διαφανή θήκη στήριξης και ένα λογοτεχνικό βιβλίο του εκδοτικού οίκου Burlington Books ενώ οι νικητές που κατέλαβαν τη δεύτερη θέση θα λάβουν ένα αδιάβροχο ηχείο Bluetooth JBL GO 3 και δύο λογοτεχνικά βιβλία του ίδιου εκδοτικού οίκου. Τέλος, οι μαθητές που κέρδισαν την τρίτη θέση από κάθε κατηγορία, θα λάβουν τρία λογοτεχνικά βιβλία. Τα βραβεία θα αποσταλούν στα σχολεία των νικητών με υπηρεσία ταχυμεταφοράς.

Η τελετή απονομής των βραβείων για τους νικητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 2 Απριλίου 2022, στις 10.00 διαδικτυακά.

Για μια ακόμη φορά ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και ανανεώνουμε το λογοτεχνικό μας ραντεβού το 2024 με υγεία, φαντασία και δημιουργικότητα. 

Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας