Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Γνωρίζοντας τις Φυσικές Επιστήμες μέσα από το Πείραμα // 1ο Science Week

 

Οι εκπαιδευτικοί του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», αφουγκραζόμενοι τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα των μαθητών, οργάνωσαν μια εβδομάδα αφιερωμένη στις Φυσικές Επιστήμες και στο πείραμα ως μέθοδο επιστημονικής έρευνας. Σκοπός ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν την πειραματική διαδικασία, να εμπνευστούν για περαιτέρω ενασχόληση με τις φυσικές επιστήμες και να έρθουν σε επαφή με επιστήμονες. 
 
Επιπρόσθετα, η εβδομάδα “Science Week” ήταν αφιερωμένη σε ένα πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και κοινής αποδοχής από την επιστημονική κοινότητα, με στόχο οι μαθητές μας να γνωρίσουν την προσωπικότητα και το έργο του. Πρόκειται για τον πρόσφατα εκλιπόντα Διονύσιο Σιμόπουλο, του οποίου η συνεισφορά στην εκλαΐκευση της αστρονομικής επιστήμης υπήρξε κεφαλαιώδης. 
 
Κατά τη διάρκεια της Science Week, διενεργήθηκε πλήθος πειραμάτων στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας, ενώ η εβδομάδα έκλεισε με μια ομιλία αφιερωμένη στον Δ. Σιμόπουλο, από τον προσωπικό του φίλο και καθηγητή Αστροφυσικής Α.Π.Θ., κ. Νικόλαο Σπύρου. Ο κ. Σπύρου συνεπήρε το μαθητικό ακροατήριο με την αμεσότητα, τη μεταδοτικότητα, το ευρύ πεδίο των γνώσεών του αλλά και την χαρισματική προσωπικότητά του. Οι μαθητές μας ήρθαν σε επαφή με το πεδίο της Αστροφυσικής, συζήτησαν τις νεότερες εξελίξεις και προβληματίστηκαν γόνιμα για τα επόμενα βήματα στην ανακάλυψη του σύμπαντος.

 

Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας