Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

IMZMUN 2022, Zugerberg, Switzerland Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών - United Nations organisation 7ος στόχος βιώσιμης ανάπτυξης // SDG 7 Clean and affordable energy




Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» είναι το πρώτο ελληνικό σχολείο που συμμετέχει στο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών το οποίο διοργανώνεται στο #International Institut Montana στις Ελβετικές Άλπεις από το 2009.

Από τις 28 έως τις 30 Οκτωβρίου, 106 μαθητές που φοιτούν σε 16 ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, InternationalSchools και IB (International Baccalaureate) προγράμματα της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, συναντήθηκαν στο Zugerberg της Ελβετίας και

κυριολεκτικά «βούτηξαν» σε μια συναρπαστική εμπειρία προσομοίωσης μιας γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές στο συγκεκριμένο συνέδριο φοιτούν σε σχολεία όπου η Αγγλική γλώσσα διδάσκεται και ομιλείται ως μητρική γλώσσα.

Οι μαθητές μας είχαν την ευτυχία να παρευρεθούν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων στο οποίο κλήθηκαν να εφαρμόσουν τις επικοινωνιακές και γλωσσικές δεξιότητες τους, όπως επίσης τις δεξιότητες ομαδικότητας, διαπραγμάτευσης, επιρροής, ηγεσίας και λήψης αποφάσεων.

Παράλληλα, τους δόθηκε ο χρόνος και το κατάλληλο περιβάλλον να εντρυφήσουν στους 17 αναπτυξιακούς στόχους που έχει θέσει η παγκόσμια κοινότητα για να εξασφαλίσει την ευζωία των κατοίκων της Γης και συγκεκριμένα στον στόχο της καθαρής και προσιτής ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών. Επιπρόσθετα, οι μαθητές μας εξοικειώθηκαν με τις επίσημες διαδικασίες συνεδριάσεων των παγκόσμιων οργανισμών, μια ευκαιρία που δεν δίνεται ποτέ στη ζωή πολλών ανθρώπων. Τέλος, παρά το πιεστικό της πρόγραμμα ηαποστολή μας «ξέκλεψε» λίγο χρόνο και περιηγήθηκε στην Ζυρίχη και στη Λουκέρνη, κάτω από πρωτόγνωρα ευνοϊκές καιρικές συνθήκες.

Στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» διδάσκουμε στους μαθητές μας ότι τα πιο μεγάλα επιτεύγματα και οι πιο δυνατές συγκινήσεις γεννιούνται εκεί όπου το μυαλό συναντιέται με την καρδιά.

Όταν η καρδιά επιθυμεί, το μυαλό δημιουργεί! Κανένα όνειρο δεν είναι too big to come true!

 








Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας