Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Πιλοτάροντας … σε προσομοιωτή! Μια απίστευτη εμπειρία!

 


Σε ένα άκρως καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχαν οι μαθητές του τμήματος Α1 Γυμνασίου, τη Δευτέρα, 17/10, στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και στο Μουσείο Τεχνολογίας Noesis, βιώνοντας μια μοναδική εμπειρία στον Χώρο Newton Room. Πρόκειται για ένα «φορητό δωμάτιο επιστήμης», το οποίο είναι αφιερωμένο στη θεματική «Up in the air with numbers - an Airy Adventure» και εστιάζει στα μαθηματικά, τη φυσική και σε πρακτικές γνώσεις και προκλήσεις του πραγματικού κόσμου και της αγοράς εργασίας.Τα «Νewton Room» αποτελούν την πλέον καινοτόμο εκπαιδευτική εμπειρία στην Ευρώπη!


Οι μαθητές μας εκπαιδεύτηκαν, ώστε να σχεδιάσουν  και να υλοποιήσουν τη δική τους εικονική πτήση, κάνοντας μετρήσεις ταχύτητας, αποστάσεων και χρόνου, και απέκτησαν αυτοπεποίθηση, πριν ξεκινήσουν την πτήση τους στον προσομοιωτή.  Στη συνέχεια, είχαν τη χαρά να συνομιλήσουν με τον Γενικό Διευθυντή του NOESIS, κ. Κοντονικολάου Αθανάσιο, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Τζιτζικώστα Απόστολο, τον Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης,  κ. Χαριστέα Άγγελο, και τον Ιδρυτή και Πρόεδρο της Eduact, κ. Βασιλείου Κώστα. Ενημερώθηκαν για τα καινοτόμα προγράμματα της Εducat, φωτογραφήθηκαν με τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και απέσπασαν αυτόγραφα από τον Αντιπεριφερειάρχη και θρύλο του ποδοσφαίρου, κ. Χαριστέα.


Τέλος, με πολύ ενθουσιασμό, συμμετείχαν σε προσομοιώσεις πτήσεων, επιχειρώντας απογειώσεις, σταθερή πορεία και προσγειώσεις αεροσκαφών. Δεν έλειψαν, βέβαια, και οι πτώσεις αεροσκαφών στη θάλασσα, αλλά και συγκρούσεις σε δέντρα και βουνά…, προκαλώντας το γέλιο μάλλον παρά τον φόβο!












Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας