Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Βραδιά του Ερευνητή

 

Οι μαθητές των τμημάτων Γ3, Δ2 και Ε2 συμμετείχαν στη δράση της Βραδιάς του Ερευνητή, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον υπέροχο κόσμο της Έρευνας, όπως και σε όλη την Ελλάδα, με τον συντονισμό του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης ΕΚΕΤΑ.



Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου το Ε2 είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κ. Συμεών Παπαδόπουλο, ερευνητή του Ινστιτούτου Τεχνολογιών Πληροφορικής και επικοινωνιών του ΕΚΕΤΑ, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου το Δ2 με τον κ. Βασίλη Κεχαγιά, ερευνητή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας/Ινστιτούτο Πληροφορικής και   το Γ3 με τον κ. Παντελή Νατσιάβα, επικεφαλής του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του ΕΚΕΤΑ.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων στα τμήματα Γ3 και Ε2 ενημερωθήκαμε για τις ερευνητικές υποδομές, τις καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές που συνδυάζει το ΕΚΕΤΑ και ενδυναμώνει την εθνική οικονομία αλλά και αντιμετωπίζει προκλήσεις της κοινωνίας και σε διεθνές επίπεδο. Τέλος, στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού ενημερωθήκαμε για τις σπουδές των ερευνητών και τις συνεργασίες τους.

Στο τμήμα Δ2 έγινε μία παρουσίαση για τη μελέτη των μηχανισμών μάθησης σε σχέση με την λειτουργία του εγκεφάλου σε επίπεδο κυττάρων, περιγραφή των αποτελεσμάτων των μέχρι τώρα ερευνών σε πειραματόζωα και ανάλυση της χρησιμότητας της έρευνας στην ιατρική και σε πολλούς άλλους  τομείς.





Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας