Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Τέλος χρονιάς και …we squeezed the day!


Οι σχέσεις του Σχολείου με τους μαθητές του είναι πολυδιάστατες και πολυεπίπεδες. Δεν περιορίζονται στα γνωστικά αντικείμενα που διδάσκονται μέσα στην τάξη. Χτίζονται αργά και σταθερά μέσα από τα ομαδικά projects, τους διαγωνισμούς, τα συνέδρια, τις κατασκευές, τον εθελοντισμό, τον αθλητισμό, τη μουσική, το θέατρο, τις εκδρομές, τις συζητήσεις, τις διαφωνίες, τα βραβεία, τις νίκες και τις ήττες, τα χαμόγελα και τα δάκρυα, χαράς ή λύπης. Το Σχολείο είναι οικογένεια. Και οι σχέσεις που καλλιεργούμε μέσα στο Σχολείο είναι μοναδικές και αναντικατάστατες.

Σήμερα δεν κάναμε Αγγλικά με την Γ΄ Γυμνασίου. Τα παιδιά συνεννοήθηκαν να φέρουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να φτιάξουμε την περίφημη σπιτική λεμονάδα του Τμήματος Αγγλικών Σπουδών. Οι καθηγήτριες φέραμε το σιρόπι και βάλαμε τη συνταγή. Οι μαθητές έφεραν λεμόνια, εμφιαλωμένα νερά, αποχυμωτές, στραγγιστήρια, χωνιά, πλαστικά ποτήρια, χαρτοπετσέτες, πάγο.

Στύβαμε, αναμειγνύαμε, ανακατεύαμε. Πίναμε, αστειευόμασταν, γελούσαμε. Τα ποτήρια μας σύντομα άδειασαν το ένα μετά το άλλο. Αλλά οι καρδιές μας γέμισαν με μια απερίγραπτη ευτυχία.

Κι όλα αυτά μέσα από ένα ποτήρι σπιτικής λεμονάδας στην αυλή του σχολείου ….


Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας