Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Digital Twin Challenge - Bentley Education


Η τεχνολογία ψηφιακών διδύμων (Digital Twins) αποτελεί το επόμενο ισχυρό εργαλείο για τους μελλοντικούς μηχανικούς. Με τον όρο digital twin αναφερόμαστε σε μια εικονική αναπαράσταση που χρησιμεύει ως το ψηφιακό αντίστοιχο σε πραγματικό χρόνο ενός φυσικού αντικειμένου ή διαδικασίας. Ο πρώτος πρακτικός ορισμός του ψηφιακού διδύμου προήλθε από τη NASA σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την προσομοίωση φυσικού μοντέλου ενός διαστημικού σκάφους το 2010.Τα ψηφιακά δίδυμα είναι το αποτέλεσμα της συνεχούς βελτίωσης στη δημιουργία δραστηριοτήτων σχεδιασμού προϊόντων και μηχανικής.

Οι μαθητές του Γυμνασίου “ΔΕΛΑΣΑΛ” στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας και της ενασχόλησης τους με τα ψηφιακά δίδυμα, λάβανε μέρος στον διαγωνισμό ‘Create your own digital twin’ της Bentley Education, με σκοπό να δημιουργήσουν μια ψηφιακή κατασκευή για τον πραγματικό κόσμο με εργαλείο το Minecraft!

Ο εν λόγω διαγωνισμός αποτέλεσε εφαλτήριο για τον μαθητή Γυμνασίου Αναστάσιο Τσ. να δημιουργήσει ένα κτίριο βασισμένο στο Sky Tower του Aukland της Νέας Ζηλανδίας κερδίζοντας $500 και μια θέση στο παγκόσμιο top 20 στην κατηγορία Future Infrastructure Star Challenge – 2021.

Το κτίριο ονομάστηκε “Δαίδαλος”, έμπνευση που προήλθε από τον πρώτο αρχιτέκτονα και τεχνίτης της ελληνικής μυθολογίας. Το ψηφιακό δίδυμο αποτελείται εξολοκλήρου από φωτοβολταϊκά πάνελ για την πλήρη εκμετάλλευση της ηλιοφάνειας καθώς και από μια ανεμογεννήτρια για την εκμετάλλευση των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από μη ανανεώσιμες πηγές.


Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας