Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

14ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής


Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού έργου κλάδου ΠΕ86 Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας συμμετέχουν στη διοργάνωση του 14ου Υβριδικού Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας με θεματικούς άξονες: Εφαρμογές για υπολογιστές, Έξυπνες συσκευές και Διαδίκτυο-Εκπαιδευτική Ρομποτική.

Το Γυμνάσιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» με εκπροσώπους τον καθηγητή Πληροφορικής Γράβα Χριστόφορο και τον μαθητή Β’ Γυμνασίου Κωνσταντίνο Μ. παρουσίασαν την Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 ένα πρότυπο κάρτας γραφικών εξ ολοκλήρου φτιαγμένο στο χέρι. Η ιδέα ξεκίνησε ως μια απλή κατασκευή για το μάθημα Τεχνολογίας της Α’ γυμνασίου αλλά γρήγορα εξελίχθηκε σε μια ιδέα η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ο συνδυασμός πυκνωτών, ταλαντωτή, μνήμης EEPROM και πολλών καλωδίων έφεραν ως αποτέλεσμα μια άκρως λειτουργική κάρτα γραφικών η οποία μπορεί να παράξει εικόνα σε χαμηλή ανάλυση. Η παρουσίαση του μαθητή απέσπασε διθυραμβικά σχόλια από τους διοργανωτές του συνεδρίου αλλά και από καθηγητές και μαθητές άλλων σχολείων, όπου παρευρίσκονταν στο χώρο του συνεδρίου. Αρκετοί μαθητές ενδιαφέρθηκαν να δουν την κατασκευή αυτή από κοντά στον ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο που παραχώρησε το ΝΟΗΣΙΣ. Στη συνέχεια ο μαθητής παραχώρησε συνέντευξη στο e-radio του συνεδρίου, όπου δέχθηκε ερωτήσεις για το πώς κατασκεύασε την κάρτα γραφικών καθώς και τα σχέδια του για το μέλλον.

Δέσμευση καθηγητή και μαθητή αποτελεί η περαιτέρω εξέλιξη της κατασκευή αυτής σε μια κάρτα υψηλής ανάλυσης αλλά και χαμηλής κατανάλωσης.

Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας