Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021

Oι ομάδες μας, «Loquor mala fascinare» και «Rest my case»… στις Εικονικές Δίκες «Πρωταγόρας»


2η θέση στους προκριματικούς αγώνες!

Δύο ομάδες μαθητών της Β΄ Λυκείου του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» συμμετείχαν στον Γ΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό, Εικονικές Δίκες «Πρωταγόρας», του Εκπαιδευτικού Μη-Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Άφιξις». Ο εν λόγω Διαγωνισμός διεξήχθη φέτος, για πρώτη φορά, διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Discord, στις 20 και 27 Mαρτίου (Προκριματικός Γύρος) και στις 3-4 Απριλίου (Τελικός Γύρος), και έδωσε, για μία ακόμα φορά, την ευκαιρία στους μαθητές μας να βιώσουν την εμπειρία της υγιούς αντιδικίας και αντιλογίας, παρά τις αντιξοότητες της φετινής σχολικής χρονιάς.

Οι ομάδες μας, Loquor mala fascinare και Rest my case, διαγωνίστηκαν σε τρεις διαδοχικές εικονικές δίκες, στην Προκριματική Φάση, αναλαμβάνοντας ρόλους δικηγόρων και μαρτύρων, και υπερασπίστηκαν με ζήλο τις υποθέσεις που τους ανατέθηκαν, επιχειρώντας να πείσουν το Προεδρείο του «Δικαστηρίου» με τη δύναμη του λόγου και των επιχειρημάτων τους.

Οι υποθέσεις, καθημερινές και άκρως ενδιαφέρουσες, βασισμένες σε πραγματικά ζητήματα που διχάζουν την κοινή γνώμη, έδωσαν το ερέθισμα στους μαθητές μας να εργαστούν ομαδικά και να ενεργοποιήσουν την κριτική τους σκέψη, ώστε να επιχειρηματολογήσουν με παρρησία, δυναμισμό, ευγένεια και, κυρίως, σεβασμό προς τους αντιπάλους τους.

Η ομάδα «Loquor mala fascinare», μάλιστα, κατέκτησε τη 2η θέση στην Α΄ φάση του Διαγωνισμού και προκρίθηκε στους Τελικού Αγώνες, κατά τους οποίους διαγωνίστηκε σε δύο διαδοχικές εικονικές δίκες, ξεχωρίζοντας για την αγωνιστικότητα, τη συνεργασία και την ευγένειά της.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Λυκείου: Παναγιώτα Κ., Καλλιόπη Σ., Βιβή Σ., Άγγελο Σ. και Εβελίνα Τ. (Loquor mala fascinare) και Χρύσα Α., Χρυσούλα Γ., Ελένη Κ., Μάρθα Μ. και Κατερίνα Π. (Rest my case)!

Creative Writing Competition 2020-2021

Φιλολογικοί Αγώνες

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Ενημέρωση Απριλίου

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας