Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

1ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ 7-4-21


Την Τετάρτη, 7 Απριλίου, μαθητές της Α’ Γυμνασίου και της Β’ Λυκείου του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» συμμετείχαν ενεργά στο 1ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Μαθηματικών. Το Φεστιβάλ χαιρέτισαν η Υπουργός Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, και η Υφυπουργός Παιδείας, κ. Ζέττα Μακρή.

Οι μαθητές του Λυκείου ετοίμασαν για το Φεστιβάλ ένα 4λεπτο βίντεο, με θέμα τη συνεισφορά του μαθηματικού, Alan Turing, στην ανθρωπότητα και τη συμβολή του στη διαμόρφωση μιας άλλης τροπής στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, θέτοντας τα θεμέλια της τεχνητής νοημοσύνης. Η εργασία των μαθητών μας αποτέλεσε ένα από τα βίντεο που επιλέχθηκαν να προβληθούν στο Φεστιβάλ, στην ενότητα «Μαθηματικά Δρώμενα».

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές της Β΄ Λυκείου:

Άννα Ω., Βασιλική Χ., Βασιλική Ο., Γιώργο Ο., Ερασμίνη Μ., Καλλιόπη Σ., Κωνσταντίνο Η., Λουίζα Χ., Μαριάννα Β., Παναγιώτα Κ., Παρασκευή Σ. , Σταύρο Γ.

Την εργασία τους μπορείτε να παρακολουθήσετε στο:


Για τις ανάγκες του φεστιβάλ, οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου ετοίμασαν ένα βίντεο για τον χρυσό αριθμό φ, το οποίο, μάλιστα, προβλήθηκε από τους διοργανωτές στην ενότητα: «Μαθηματικά Δρώμενα».

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές: Ανδρέα Π, Χριστόφορο Σ., Σαββίνα Τ. και Αθηνά Ω. για την προετοιμασία του βίντεο.

Την εργασία τους μπορείτε να παρακολουθήσετε στο:


Επιπλέον, οι μαθητές παρακολούθησαν τις πολύ ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις των καταξιωμένων επιστημόνων, Κωνσταντίνου Δασκαλάκη, καθηγητή του Μ.Ι.Τ., Άρη Μαυρομάτη, καθηγητή του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, Αθανάσιου Φωκά, καθηγητή του Cambridge και Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη, καθηγητή και πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.Ενημέρωση Μαΐου


Creative Writing Competition 2020-2021

Φιλολογικοί Αγώνες

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας