Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Γρεβενά: ένας προορισμός για φυσιολάτρες!


Το κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ», προωθώντας την ευζωία και την ευεξία όλων των μαθητών του, έχει ενσωματώσει στο πρόγραμμα του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής μια σειρά υπαίθριων εξορμήσεων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μέσα στη φύση. Πρώτη μας στάση, για δυο ημέρες, από 9-10 Νοεμβρίου, αποτέλεσε η περίφημη πόλη των μανιταριών, τα καταπράσινα Γρεβενά, η οποία και ξεχωρίζει για τα μαγικά της τοπία, αξεπέραστου φυσικού κάλλους. 

Αφού φορέσαμε τον κατάλληλο εξοπλισμό και ακούσαμε με προσοχή τους εκπαιδευτές μας, φτάσαμε στις όχθες του ποταμού Βενέτικου για τη δραστηριότητα «flying fox», καθώς επίσης και για μια διαδρομή rafting, δυόμιση ωρών περίπου, σε ένα από τα ωραιότερα ποτάμια της χώρας μας. Οι μαθητές μας επέδειξαν έντονο συνεργατικό πνεύμα στις εκάστοτε ομάδες τους, με αποτέλεσμα να ζήσουν αυτήν την τόσο ξεχωριστή εμπειρία στο έπακρο. 

Τη δεύτερη μέρα, πήγαμε για πεζοπορία στο φαράγγι της Πορτίτσας, στους πρόποδες του όρους Ορλιακά, φτάνοντας έτσι μέχρι το ομώνυμο πέτρινο γεφύρι. Η διαδρομή αυτή αποτελεί μια ανάσα οξυγόνου και θαυμασμού της απαράμιλλης ομορφιάς και της ιδιαιτερότητας του τοπίου. 

Η υπαίθρια αθλητική αναψυχή έχει αναμφίβολα πολλά για την ανθρώπινη υγεία οφέλη βελτιώνει όμως παράλληλα την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών μας, αλλά και την αγάπη τους για την προστασία της φύσης. Ανανεώνουμε, λοιπόν, με προσμονή, το ραντεβού μας για τον επόμενο προορισμό.





Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας