Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019

Συνάντηση γνωριμίας


Την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019, η Διευθύντρια του Γυμνασίου, κ. Έλενα Ζαφειριάδου υποδέχθηκε τους γονείς των παιδιών της ΣΤ’ Δημοτικού στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου-Λυκείου. 

Η ομιλία της κ. Ζαφειριάδου κινήθηκε σε δύο άξονες, Αρχικά, έκανε μια εκτενή αναφορά στους λόγους για τους οποίους πρέπει κανείς να επιλέξει το Γυμνάσιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» και συνέχισε με έναν οδηγό διαχείρισης των εφήβων που ξεκινούν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

Στη διάρκεια της ομιλίας-συζήτησης που πραγματοποιήθηκε σε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα πολλοί γονείς μοιράστηκαν δημόσια τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους για τα παιδιά τους που βρίσκονται ήδη στο κατώφλι της εφηβείας. 

Στο τέλος, όλοι συμφώνησαν πως δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές αντιμετώπισης των εφήβων, αφού ο καθένας βιώνει τη μετάβαση από την παιδική στην εφηβική ηλικία με τους δικούς του ρυθμούς και αντιδράσεις που διαφέρουν ανάλογα με τον ψυχισμό του κάθε παιδιού. 

Εμείς, όλοι, γονείς και εκπαιδευτικοί οφείλουμε να είμαστε αδιάκοπα κοντά τους, να τους ενθαρρύνουμε να συζητούν μαζί μας και να τους ακούμε με ψυχραιμία και υπομονή. Με αυτόν τον τρόπο τους οδηγούμε βήμα βήμα να διαμορφώνουν δυνατές και αυτόνομες προσωπικότητες που μπορούν να ονειρεύονται και διαθέτουν τα απαραίτητα ακαδημαϊκά και ψυχικά εφόδια για να κάνουν αυτά τα όνειρα πραγματικότητα.


Ενημέρωση ΙουνίουCreative Writing Competition 2020-2021

Φιλολογικοί Αγώνες

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας