Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2019

2ος Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών


Την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019, το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» διοργάνωσε τον 2ο Διαγωνισμό Θετικών Επιστημών για μαθητές Γυμνασίου. Πρόκειται για ένα διαγωνισμό που δεν μοιάζει με τους υπόλοιπους, αφού το ζητούμενό του δεν είναι η παράθεση γνώσεων αλλά η φαντασία, η δημιουργικότητα και η αυτενέργεια. 

Στο πρώτο μέρος του διαγωνισμού 20 ομάδες των τριών μαθητών διαγωνίστηκαν σε τέσσερεις φάσεις, σε ένα παιχνίδι 16 ερωτήσεων μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής KAHOOT. Η νικήτρια ομάδα της κάθε φάσης προκρίθηκε στον τελικό γύρο του διαγωνισμού, όπου οι μαθητές κλήθηκαν, με τη βοήθεια κάποιων απλών, καθημερινών υλικών που τους δόθηκαν, να «σώσουν ένα αυγό». Πιο συγκεκριμένα, τους ζητήθηκε να κάνουν μια κατασκευή στην οποία έπρεπε να τοποθετήσουν ένα αυγό και να το ρίξουν από ύψος τριών μέτρων, χωρίς αυτό να σπάσει. 

Τα παιδιά είχαν ενδιαφέρουσες ιδέες, αλλά μόνο μια ομάδα κατάφερε να προσγειώσει το αυγό της άθικτο στο έδαφος. 

Συγχαρητήρια στην ομάδα των Θεόφιλου Μανώλα, Δημήτρη Φουρναράκη και Ερμή Μπρόζου της Β’ γυμνασίου, για την εντυπωσιακή τους απόδοση, που τους έστεψε νικητές του διαγωνισμού. 

Συγχαρητήρια και στους εκπαιδευτικούς του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» για τη σύλληψη και διοργάνωση ενός τόσο «φιλικού» διαγωνισμού που αποκάλυψε μπροστά στα μάτια των παιδιών τη μαγεία των θετικών επιστημών.

Ενημέρωση ΙουνίουCreative Writing Competition 2020-2021

Φιλολογικοί Αγώνες

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας