Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019

Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2019


Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ», ως πρεσβευτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, συμμετείχε στη φετινή δράση ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, με κεντρικό σύνθημα: «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο» 

Ειδικότερα, την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου οι μαθητές της A' Γυμνασίου ενημερώθηκαν από τους καθηγητές Πληροφορικής, κ. Γεροθανάση και Παπαϊωάννου για θέματα που σχετίζονται με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, και απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις που προέκυψαν κατά την διάρκεια της συζήτησης που είχαν μαζί τους. 

Στο πλαίσιο της δράσης, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με το εικονικό προφίλ ενός μαθητή σε δημοφιλές Κοινωνικό Δίκτυο και δουλεύοντας σε ομάδες εργασίας κατέληξαν σε χρήσιμα συμπεράσματα για τα ασφαλή και τα επιβλαβή χαρακτηριστικά που μπορεί να περιέχει ένα τέτοιο προφίλ. 

Οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου δημιούργησαν ομαδικές εργασίες επιλέγοντας ένα από τα παρακάτω θέματα: Προστασία Προσωπικών Δεδομένων, Ασφάλεια των Συσκευών, Ασφάλεια στον Ψηφιακό Κόσμο. Το πρωτότυπο υλικό το οποίο δημιούρησαν το καταθέσαν ηλεκτρονικά σε ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. 

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους.
Ενημέρωση Ιουνίου


Creative Writing Competition 2020-2021

Φιλολογικοί Αγώνες

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας