Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Οι μαθητές της Β΄ Λυκείου στην Κέρκυρα


Η εκπαιδευτική εκδρομή της Β΄ Λυκείου του Κολεγίου Δελασάλ ήταν μια συναρπαστική περιπλάνηση στο νησί των Φαιάκων, την πανέμορφη και πλούσια σε πολιτισμό Κέρκυρα. Αρχικά επισκεφθήκαμε το Αχίλλειο, μία από τις γνωστότερες βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης που βρίσκεται σε μια από τις ομορφότερες τοποθεσίες της Κέρκυρας. 

Με αρχοντικό αέρα αποχωρήσαμε από τον οικισμό Γαστούρι και τα γύρω αξιοθέατά τoυ, όπως το Κανόνι και το Ποντικονήσι, για να επισκεφθούμε το Φρούριο και στη συνέχεια το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης της Κέρκυρας, το οποίο είναι αφιερωμένο στην τέχνη και τις αρχαιότητες της Άπω Ανατολής και της Ινδίας. Την επόμενη μέρα, μετά την πρωινή επίσκεψή μας στον εκθεσιακό χώρο προϊόντων παραγόμενων από κουμ-κουάτ και στην Παλαιοκαστρίτσα, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους μαθητές το Casa Parlante, το πιο ζωντανό μουσείο της Κέρκυρας. 

Kινούμενες ανθρώπινες φιγούρες ρομποτικής τεχνολογίας σε ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα ξαναζωντάνεψαν στα μάτια μας την καθημερινότητα των ευγενών του νησιού. Αφού, λοιπόν, εξερευνήσαμε όλες τις γωνιές του ιστορικού κέντρου της Κέρκυρας, όπου μας περίμεναν πολλές ευχάριστες εκπλήξεις, αναχωρήσαμε για Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσους σταθμούς την Ηγουμενίτσα και το γραφικό Μέτσοβο.






Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας