Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Κυριακή, 29 Απριλίου 2018

BEE the Best and Spell Success


Το Σάββατο, 28 Απριλίου ήταν μια διαφορετική μέρα για 18 μαθητές της Β’ Γυμνασίου του Κολεγίου μας, καθώς συμμετείχαν στο 1ο Λασαλιανό Διαγωνισμό Ορθογραφίας στα Αγγλικά. Το Κολέγιο “ΔΕΛΑΣΑΛ” είχε τη χαρά να φιλοξενήσει μαθητές από τα δύο άλλα Λασαλιανά σχολεία – την Ελληνογαλλική Σχολή “ Άγιος Παύλος” του Πειραιά και την Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών της Αθήνας. 

Η γιορτή μας ξεκίνησε την Παρασκευή το απόγευμα στο WE έναν πολυχώρο πολιτισμού και αθλητισμού, όπου όλοι οι μαθητές συνεργάστηκαν σε διάφορα παιχνίδια, παρακολούθησαν την προετοιμασία μιας Hip Hop συναυλίας και, έτσι, ήρθαν πιο κοντά. Στον διαγωνισμό της επόμενης μέρας νικητές αναδείχθηκαν οι μαθητές των Ουρσουλινών, με το “ΔΕΛΑΣΑΛ” Θεσσαλονίκης να καταλαμβάνει τη 2η θέση. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοί μας απόλαυσαν έναν γαστρονομικό περίπατο στο κέντρο της πόλης που διοργανώθηκε από την εταιρία “Marmita Cooking Lab”. 

To 1st Lasallian Spelling Bee Competition είναι ένας πρωτότυπος διαγωνισμός πάνω στα πρότυπα του γνωστού διαγωνισμού ορθογραφίας ο οποίος ξεκίνησε επίσημα στην Αμερική το 1925. Το Τμήμα Αγγλικών Σπουδών του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» διοργάνωσε τον συγκεκριμένο διαγωνισμό για πρώτη φορά με καινούριους κανονισμούς διαμορφωμένους αποκλειστικά για την αναμέτρηση των τριών λασαλιανών σχολείων. 

Η συνάντησή μας με μαθητές αδελφών σχολείων που μοιράζονται τις ίδιες αρχές για την αξία της Παιδείας μας αντάμειψε απόλυτα και ανυπομονούμε να ξανασυναντηθούμε την επόμενη χρονιά.....Γιατί Παιδεία δεν είναι μόνο η Εκπαίδευση!
Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Φιλολογικοί Αγώνες

Παρουσίαση Κολεγίου

Ενημέρωση Οκτωβρίου


Creative Writing Competition 2019-2020

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας