Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Κυριακή, 29 Απριλίου 2018

3οι Φιλολογικοί Αγώνες μαθητών Γυμνασίου Ελλάδας στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»


124 μαθητές, από 20 σχολεία της Ελλάδας, ταξίδεψαν «στα μονοπάτια της Ιστορίας & των λέξεων» σε μια ξεχωριστή γιορτή γνώσης & αναζήτησης, το Σάββατο, 21 Απριλίου 2018. Οι Αγώνες πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», στα Πεύκα Θεσσαλονίκης, από τις 09:30 μέχρι τις 15:00, παρουσία Πανεπιστημιακών, Σχολικών Συμβούλων και εκλεκτών φίλων της οικογένειας «ΔΕΛΑΣΑΛ». 

Συγκεκριμένα, με πολύ μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν τρεις Φιλολογικοί Αγώνες –Ιστορίας, Ορθογραφίας και Ετυμολογίας- για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου, μέσα από δύο γραπτές δοκιμασίες και μια συναρπαστική τελική προφορική διαγωνιστική φάση, κατά την οποία ξεχώρισαν οι «πρώτοι των πρώτων»! 

Ο νικητής κάθε Διαγωνισμού κέρδισε ένα TABLET, ενώ έπαινοι συμμετοχής απονεμήθηκαν σε όλους, όσοι προκρίθηκαν στην τελική φάση κάθε Διαγωνισμού. Φέτος, κατόπιν κλήρωσης, σε έναν από τους «φιναλίστ», εξαιρουμένου του νικητή, δόθηκε από ένα σύγγραμμα, το Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής του Ιδρύματος Τριανταφυλλίδη, για τους Αγώνες Ιστορίας & Ορθογραφίας, και η Ιστορία της Ελληνικής Γλώσσας του Αναστάσιου-Φοίβου Χριστίδη, για τον Αγώνα της Ετυμολογίας. Τέλος, όλοι οι διαγωνιζόμενοι έλαβαν βεβαίωση συμμετοχής στον Διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν. 

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους, και τόλμησαν να αναμετρηθούν με το «μέγεθος» της Ιστορίας και της Γλώσσας μας!

Creative Writing Competition 2019-2020

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Ενημέρωση Φεβρουαρίου

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας