Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

3οι Φιλολογικοί Αγώνες μαθητών Γυμνασίου Ελλάδας στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»


124 μαθητές, από 20 σχολεία της Ελλάδας, ταξίδεψαν «στα μονοπάτια της Ιστορίας & των λέξεων» σε μια ξεχωριστή γιορτή γνώσης & αναζήτησης, το Σάββατο, 21 Απριλίου 2018. Οι Αγώνες πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», στα Πεύκα Θεσσαλονίκης, από τις 09:30 μέχρι τις 15:00, παρουσία Πανεπιστημιακών, Σχολικών Συμβούλων και εκλεκτών φίλων της οικογένειας «ΔΕΛΑΣΑΛ». 

Συγκεκριμένα, με πολύ μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν τρεις Φιλολογικοί Αγώνες –Ιστορίας, Ορθογραφίας και Ετυμολογίας- για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου, μέσα από δύο γραπτές δοκιμασίες και μια συναρπαστική τελική προφορική διαγωνιστική φάση, κατά την οποία ξεχώρισαν οι «πρώτοι των πρώτων»! 

Ο νικητής κάθε Διαγωνισμού κέρδισε ένα TABLET, ενώ έπαινοι συμμετοχής απονεμήθηκαν σε όλους, όσοι προκρίθηκαν στην τελική φάση κάθε Διαγωνισμού. Φέτος, κατόπιν κλήρωσης, σε έναν από τους «φιναλίστ», εξαιρουμένου του νικητή, δόθηκε από ένα σύγγραμμα, το Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής του Ιδρύματος Τριανταφυλλίδη, για τους Αγώνες Ιστορίας & Ορθογραφίας, και η Ιστορία της Ελληνικής Γλώσσας του Αναστάσιου-Φοίβου Χριστίδη, για τον Αγώνα της Ετυμολογίας. Τέλος, όλοι οι διαγωνιζόμενοι έλαβαν βεβαίωση συμμετοχής στον Διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν. 

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους, και τόλμησαν να αναμετρηθούν με το «μέγεθος» της Ιστορίας και της Γλώσσας μας!




Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας