Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018

Μαθητές σε ρόλο δημοσιογράφου


Με την τεχνική της συνέντευξης ήρθαν αντιμέτωποι οι μαθητές της Α’ και της Β’ Γυμνασίου στο πλαίσιο του μαθήματος της Καλλιέργειας του Προφορικού Λόγου. Με θέμα τη διατροφή, οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου κλήθηκαν να πάρουν συνεντεύξεις από διατροφολόγους, αθλητές και γυμναστές, ενώ οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου θα εργαστούν πάνω στη θεματική «Επάγγελμα – Εργασία» και θα πάρουν συνεντεύξεις από διάφορους επαγγελματίες. Καθώς, λοιπόν, ανέλαβαν οι ίδιοι τον ρόλο του δημοσιογράφου, επιστρατεύθηκαν οι ειδικοί, για να τους μυήσουν στα μυστικά μιας πετυχημένης συνέντευξης. 

Για τον λόγο αυτό τη Δευτέρα, 26 Μαρτίου οι δημοσιογράφοι, κ. Άκης Σακισλόγλου και κ. Χάρης Δημαράς, επισκέφθηκαν το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» και συναντήθηκαν με τους μαθητές μας με τους οποίους είχαν μία άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από τη διεξαγωγή μιας συνέντευξης, αλλά και τις δυσκολίες που μπορεί να έχει το επάγγελμα του δημοσιογράφου. Στη συνέχεια, οι κ. Σακισλόγλου και κ. Δημαράς είδαν τις ερωτήσεις, που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές, τους συμβούλεψαν και τους καθοδήγησαν σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να εργαστούν. 

Έτσι, οι μαθητές μας ως επίδοξοι δημοσιογράφοι είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν τις οδηγίες και τις συμβουλές, ώστε η συνέντευξη που θα πάρουν να είναι ουσιαστική και πετυχημένη. Μείνετε συντονισμένοι, γιατί έπεται συνέχεια!
Creative Writing Competition 2019-2020

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Ενημέρωση Φεβρουαρίου

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας