Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Γνωρίζοντας καλύτερα τον πλούτο του λασαλιανού δικτύου


Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» θεωρεί υποχρέωσή του να προάγει, με κάθε ευκαιρία, μια παιδαγωγική αφύπνισης της αλληλεγγύης και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Στις 8 Μαρτίου, λοιπόν, στο πλαίσιο των δράσεων της Πνευματικής Ομάδας Εμψύχωσης του Κολεγίου μας, δύο από τα μέλη της, ο Frère Nicolas και ο καθηγητής γαλλικών, κ. Δ. Πλατανάς, παρουσίασαν στους μαθητές της Β’ Λυκείου δύο διεθνείς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται μέσα στο λασαλιανό δίκτυο και είναι γνωστοί με τις ονομασίες: Service Éducatif des Missions Internationales Lasalliennes (SÉMIL) και Éducation et Développement (ÉDDÉ). 

Σκοπός των οργανισμών αυτών είναι να στηρίζουν και να προάγουν σχέδια και δράσεις που θα συντελέσουν στο να αλλάξουμε τη ματιά μας για τα πράγματα και τους συνανθρώπους μας, ζώντας μαζί τους μια εμπειρία που μας ξεπερνάει και μας βοηθάει να εξελιχθούμε ως άνθρωποι. Ως εκ τούτου, οι οργανισμοί αυτοί προτείνουν στα μέλη του λασαλιανού δικτύου (μαθητές, απόφοιτους και καθηγητές) να δοκιμάσουν να βιώσουν τη διεθνή αλληλεγγύη μέσα από την παραμονή 3 εβδομάδων σε μια αναπτυσσόμενη χώρα. 

Η μαρτυρία, μάλιστα, του Frère Nicolas, o οποίος έχει ήδη ηγηθεί μιας τέτοιας αποστολής αποφοίτων και φίλων του Κολεγίου μας στο Καμερούν, το 1998, ενθουσίασε τους μαθητές μας και η συζήτηση που ακολούθησε αποδείχθηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς εστίασε όχι μόνο στα οφέλη, αλλά και στις δυσκολίες μια τέτοιας εμπειρίας.



Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας