Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017

Μαθητές σε Ρόλο ΔιπλωμάτηΜε 4 διακρίσεις επιστρέφει η εξαμελής αποστολή του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» από τη 2η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, με τίτλο «Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη», που πραγματοποιήθηκε στις 15–17 Δεκεμβρίου στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη.

Οι μαθητές του Κολεγίου μας, Βασίλης Ορφανίδης, Νικολέτα Κωνσταντέλλου, Κατερίνα Μπουφίδου, Εβελίνα Νικοπούλου-Τρικαλιώτου, Γιούλη Παπαδημητροπούλου και Ιωάννης Σπανούδης, εκπροσωπώντας το κράτος του Σουρινάμ, συμμετείχαν στο Συνέδριο αποσπώντας πολλές θετικές κριτικές από τα Προεδρεία των Επιτροπών τους. Σύμφωνα με τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, οι προαναφερθέντες μαθητές επέδειξαν υψηλού επιπέδου συμμετοχικότητα και διάθεση για συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια των συνεδριάσεων.

Αξίζει να τονισθεί πως η μαθήτρια Νικολέτα Κωνσταντέλλου, εμπειρογνώμονας στην επιτροπή με ημερήσια διάταξη το Δικαίωμα στη Ζωή, και ο μαθητής Βασίλης Ορφανίδης, εμπειρογνώμονας στην επιτροπή για το Δικαίωμα στην Πολιτιστική Ζωή, έλαβαν το βραβείο του Καλύτερου Αγορητή. Η μαθήτρια Εβελίνα Νικοπούλου-Τρικαλιώτου απέσπασε το βραβείο του Καλύτερου Διπλωμάτη στην επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με ημερήσια διάταξη το Δικαίωμα στην Ελευθερία της Έκφρασης και ο μαθητής Ιωάννης Σπανούδης βραβεύτηκε με Εύφημο Μνεία στην επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με ημερήσια διάταξη το Δικαίωμα στη Δημόσια Ζωή.

Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, η οποία θα αποτελέσει σηματοδότη για τη μετέπειτα ακαδημαϊκή τους πορεία. Πράγματι, οι μαθητές μας ανταμείφθηκαν, όπως τους άξιζε, για αυτήν την αξιέπαινη προσπάθειά τους.Creative Writing Competition 2020-2021

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Ενημέρωση Οκτωβρίου

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας