Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

Το Κολέγιο "ΔΕΛΑΣΑΛ" στο European Youth Gathering

 

Το σπουδαίο δεν είναι ν’ αλλάξουμε τη ζωή μας,
ονειροπολώντας μιαν άλλη πιο ενδιαφέρουσα,
αλλά να κάνουμε να λαλήσει τούτη η ζωή όπως μας δόθηκε
την καθημερινή, την ταπεινή, την ανθρώπινη,
όπου το καθετί που μπορούσε να γυρέψουμε πρέπει να υπάρχει.
Γιώργος Σεφέρης | (Ποιητής )

Το Κολέγιο «Δελασάλ» είχε τη χαρά να συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο European Youth Gathering, το οποίο έλαβε χώρα στο Europahaus, έναν σύγχρονο σεμιναριακό χώρο, στο Bad Marienberg της Γερμανίας. 
Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, οι μαθητές μας της Α’ Λυκείου, και πιο συγκεκριμένα ο Αλέξης Γιάννης, ο Δημήτρης Μπουφίδης, ο Νίκος Ντίνου, ο Παύλος Πετμεζάς, και η Αφροδίτη Τοχαντζίδου, ερεύνησαν και συνεργάστηκαν με Ευρωπαίους συνομήλικούς τους πάνω σε ένα πολύ επίκαιρο θέμα, το προσφυγικό. Από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι τις 5 Μαρτίου, οι μαθητές μας συμμετείχαν σε projects, blogs, websites και workshops και πήραν συνεντεύξεις από μερικούς πρόσφυγες σε χώρους υποδοχής, οι οποίοι τους συντάραξαν με τις αφηγήσεις, τις αγωνίες και τις περιπέτειές τους. 

Αυτή η συγκλονιστική εμπειρία σε συνδυασμό με τη συνεργασία και την ανταλλαγή απόψεων με άλλους νέους της Ευρώπης, έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές μας να συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντική είναι η διαμόρφωση μιας κοινής ευρωπαϊκής προσέγγισης σε θέματα που αφορούν την τύχη εκατοντάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας. 
Ενημέρωση ΙουνίουCreative Writing Competition 2020-2021

Φιλολογικοί Αγώνες

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας