Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

3η Μαθητική Συνάντηση Δημόσιου Λόγου στα Γαλλικά Conseil des Jeunes Citoyens


Το Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016 έγινε στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» η 3η Μαθητική Συνάντηση Δημόσιου Λόγου στα Γαλλικά, «Conseil des Jeunes Citoyens», που προσομοιώνει μια Ανοιχτή Συνεδρίαση Δημοτών.

Μαθητές από Δημόσια, Ιδιωτικά και Ελληνογαλλικά σχολεία της χώρας πήραν δημόσια θέση σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, πρότειναν λύσεις και τις υπερασπίστηκαν. Σε ένα σχολικό περιβάλλον υψηλού επικοινωνιακού επιπέδου, οι μαθητές-ομιλητές Γυμνασίων, Λυκείων και Κέντρου Ξεν. Γλωσσών ανακάλυψαν τα οφέλη του διαλόγου και ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση της ουσιαστικής συνεργασίας. Τους πλαισίωσαν οι συμμαθητές τους, σε ρόλο Μέντορα, αλλά και πολλοί απόφοιτοι του Κολεγίου, σε οργανωτικό ρόλο. 

Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Σχολικοί Σύμβουλοι κ. Χρυσάφη και κ. Ρουμπίδης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Γαλλικής γλώσσας και Φιλολογίας κ. Σ. Γραμμενίδης, οι καθηγήτριες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ. Καρατσινίδου-Παπαθανασίου και κ. Μουσούρη, η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Alexandrine Boufflers, η Πρόεδρος του Συλλόγου καθηγητών γαλλικής κ. Στέλλα Λεονάρδου, η εκπρόσωπος της Δ.Δ.Ε. Δυτ. Θεσσαλονίκης κ. Αν. Τσενενούδη, πολλοί καθηγητές, γονείς και συμμαθητές των διαγωνιζομένων. 

Τα αγωνίσματα, στα οποία έλαβαν μέρος οι μαθητές-Ομιλητές, ήταν ο Αυθόρμητος και Προσχεδιασμένος Λόγος, ο Διττός και Προτρεπτικός Λόγος και τα 7 Βραβεία «Jeune Citoyen» πήραν οι μαθητές : 

Ανθή Καψάλη

Βασιλική Τριανταφύλλου 

Γιώργος Σιδέρης 

Ιωάννα Τσακαλίδου

Μαρία Μερτζιμέκη 

Παύλος Βαενάς 

Χρήστος Χωρινός 

Τα θερμά σχόλια όλων των συμμετεχόντων και του κοινού, η φιλική ατμόσφαιρα και η εξαιρετική συνεργασία επιβεβαίωσαν τη λογική του Honoré de Balzac: «Από τις αντιθέσεις και τις συγκρούσεις των γνωμών αναπηδά η αλήθεια», την οποία ακολουθεί η Μαθητική Συνάντηση Δημόσιου Λόγου στα Γαλλικά. 

Την ευθύνη για τη διοργάνωση του «Conseil des Jeunes Citoyens», με Αριθμ. Πρωτοκόλλου Φ15.1/214764/Δ2, έχει το Τμήμα Γαλλικών Σπουδών του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» και η κ. Σοφία Πασχαλούδη. 


Creative Writing Competition 2019-2020

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Ενημέρωση Φεβρουαρίου

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας