Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Στους βασιλικούς τάφους της μακεδονικής γης...Την Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016, οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου του κολεγίου μας επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας. Πιο συγκεκριμένα, θαύμασαν από κοντά τόσο τους βασιλικούς τάφους όσο και το βασιλικό ανάκτορο των Αιγών.

Το βιωματικό παιχνίδι, που προηγήθηκε στον χώρο του σχολείου μας, την Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016, συνέβαλε σημαντικά στην εξοικείωση των παιδιών τόσο με τον χώρο του βασιλικού ανακτόρου και των τάφων όσο και με την εποχή της μεγάλης δυναστείας των μακεδόνων Τημενιδών.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τάφο του Φιλίππου Β΄ και για την ιστορία της ανασκαφής του από τον αείμνηστο αρχαιολόγο Μανόλη Ανδρόνικο. Η μοναδική ζωφόρος του τάφου αλλά και η χρυσή λάρνακα, όπου βρέθηκαν τα οστά του, προκάλεσαν τον θαυμασμό και την περιέργεια των μαθητών, προκειμένου να μάθουν περισσότερες πληροφορίες. Η ξεναγός μας, κα Μαρία Γκιρτζή, απάντησε σε πολλές ερωτήσεις τόσο για τα ταφικά έθιμα της εποχής των Μακεδόνων, όσο και για τις καθημερινές συνήθειές τους.

Ο επιβλητικός χώρος των βασιλικών τάφων της Βεργίνας βοήθησε τα παιδιά να κάνουν ένα ταξίδι στον χρόνο και να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα των ευρημάτων. Τα μνημεία αυτά αποτελούν τεκμήρια της μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς της μακεδονικής γης και ακτινοβολούν το μεγαλείο της σε παγκόσμιο επίπεδο. 
 

Creative Writing Competition 2019-2020

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Ενημέρωση Φεβρουαρίου

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας