Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

Οἶνος ... εὐφραίνει καρδίαν!


Την Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015, οι μαθητές της Β΄ Λυκείου είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το κτήμα Γεροβασιλείου. Εκεί περιηγήθηκαν στον αμπελώνα και, με τη βοήθεια ειδικής ξεναγού, έμαθαν για την παραγωγή, την εμφιάλωση και την παλαίωση του κρασιού. Μέσα από μία διαδραστική και ευχάριστη διαδικασία, οι μαθητές γνώρισαν τη διαδρομή του κρασιού από το αμπέλι μέχρι την παρασκευή του τελικού προϊόντος, έμαθαν για τις ευεργετικές του ιδιότητες και συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με την κατάχρηση στην πόση του, όπως το πρόβλημα του αλκοολισμού.

Στη συνέχεια, περιηγήθηκαν στο Μουσείο Οίνου και είδαν τα ποικίλα εργαλεία αμπελουργίας, οινοποίησης, εμφιάλωσης και βαρελοποιίας από όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερη εντύπωση τους έκανε η συλλογή ανοιχτηριών, δεδομένου ότι στο μουσείο υπάρχουν περίπου 2600 ανοιχτήρια, προσωπική συλλογή του κ. Γεροβασιλείου. 

Τέλος, μετά από αυτή την ενδιαφέρουσα περιήγηση, οι μαθητές πήγαν στην Επανομή για ένα ευχάριστο πικ-νικ στη φύση, όπου με τα δικά τους φαγητά και γλυκά πέρασαν στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.

Creative Writing Competition 2019-2020

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Ενημέρωση Φεβρουαρίου

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας