Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Μια σύγχρονη προσέγγιση της "Ιλιάδας"


Το Ελληνογαλλικό Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» έχει εντάξει στον τρόπο διδασκαλίας και τη βιωματική μάθηση. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μέθοδο, οι μαθητές των τμημάτων Β1 και Β2 γυμνασίου, σε διαφορετική ώρα διδασκαλίας, στο μάθημα της Ιλιάδας, αφού χωρίστηκαν σε ανομοιογενείς ομάδες των τεσσάρων ατόμων, δούλεψαν συνεργατικά, για να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους.

Συγκεκριμένα, η πρώτη ομάδα ετοίμασε ένα θεατρικό, στο οποίο οι μαθητές ενσάρκωσαν τους Αγαμέμνονα, Αχιλλέα, μάντη Κάλχα και Νέστορα στην προσπάθειά τους να δραματοποιήσουν τη σκηνή της σύγκρουσης των δύο ηρώων, Αγαμέμνονα και Αχιλλέα, ύστερα από την αποκάλυψη του μάντη και την παρέμβαση του Νέστορα, για να κατευνάσει τα πνεύματα.

Η δεύτερη ομάδα εμπνεύστηκε από τη συγκεκριμένη σκηνή ένα ποίημα δεκαέξι στίχων, το οποίο οι μαθητές απάγγειλαν σε ραπ ρυθμό.

Οι μαθητές της τρίτης ομάδας υποδύθηκαν τους πολεμικούς ανταποκριτές από το πεδίο της μάχης στην Τροία και πήραν συνέντευξη από τους δύο μεγάλους πρωταγωνιστές της διαμάχης. 

Τέλος, η τέταρτη ομάδα αποτελούνταν από έναν δημοσιογράφο και τρεις επιφανείς καλεσμένους μιας σημερινής τηλεοπτικής εκπομπής , οι οποίοι συζητούσαν διεξοδικά τις συνέπειες που θα μπορούσε να είχε η συγκεκριμένη διαμάχη, σαν να συνέβαινε τώρα.

Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας