Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

Επίσκεψη της Β' Γυμνασίου στο Μετεωροσκοπείο και στο Σεισμολογικό ΣταθμόΤην Τετάρτη, 8/10 η Β’ Γυμνασίου επισκέφθηκε τους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της βιωματικής μάθησης αντικειμένων, όπως η Φυσική, η Χημεία, η Γεωγραφία και οι Νέες Τεχνολογίες έγινε γνωριμία με τους χώρους του Μετεωροσκοπείου και του Σεισμολογικού Σταθμού.

Στο Μετεωροσκοπείο, οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν από τους υπευθύνους για τον τρόπο χρήσης των σχετικών οργάνων (θερμόμετρα, ανεμόμετρα, βροχόμετρα), την καταγραφή των κλιματολογικών παραμέτρων και τους τρόπους πρόγνωσης του καιρού. 

Στον Σεισμολογικό Σταθμό έμαθαν για τους τρόπους δημιουργίας ενός σεισμού, τις επιπτώσεις του στο φυσικό και ανθρώπινο περιβάλλον και για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουμε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από έναν σεισμό. Επίσης, είδαν σε πραγματικό χρόνο τη λειτουργία του δικτύου των σεισμογράφων, στους οποίους καταγράφονταν και μεταφέρονταν στον σταθμό, σεισμικές δονήσεις από όλον τον κόσμο με τη βοήθεια του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Παράλληλα, τα παιδιά γνώρισαν και την πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη με μία μικρή ξενάγηση.


Creative Writing Competition 2019-2020

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Ενημέρωση Φεβρουαρίου

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας