Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

5 βραβεία στη Μαθητική Προσομοίωση Επιτροπών του ΟΗΕ / «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη»

 

 

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζεται η εξαιρετική παρουσία των μαθητών/τριών του σχολείου μας, στο συνέδριο «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη» με ακόμη περισσότερες διακρίσεις.

Έξι μαθητές και μαθήτριες  Γυμνασίου και Λυκείου μετατράπηκαν σε εμπειρογνώμονες στην προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη». Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί το μοναδικό Μαθητικό Συνέδριο, παγκοσμίως, που αφορά τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, της Ελληνικής Επιτροπής της UNESCO και του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών.

Οι μαθητές του Κολεγίου μας με εξαιρετική παρουσία κατά τη διάρκεια των εργασιών των επιτροπών, εντυπωσίασαν με την παρρησία τους, την υπεράσπιση της πολιτικής των χωρών που εκπροσώπησαν, τις εξαιρετικές τους προτάσεις και τη συνεχή αλληλεπίδραση με τους υπόλοιπους εμπειρογνώμονες συνδιαμορφώνοντας τη γνώμη  κάθε  επιτροπής. 

Η προστασία του παιδιού από κάθε μορφή βίας, το δικαίωμα στην υγεία, η προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία, η βία κατά των γυναικών καθώς και ο τρόπος που διασαλεύεται το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι μερικές μόνο από τις θεματικές που συζητήθηκαν το τριήμερο 16 – 18 Δεκεμβρίου 2022.

Μάλιστα, οι μαθήτριες Φωτιάδου Α. και Μανώλα Σ. απέσπασαν το βραβείο της καλύτερης εμπειρογνώμονα, η Πασματζή Α. διακρίθηκε με το βραβείο της μελλοντικής διπλωμάτη και ο Κιλιακώβου Α. και η Κανιστρά Α. τιμήθηκαν με το βραβείο ευφήμου μνείας.

Στο πλαίσιο του Ομίλου Ρητορικής και υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης εκπαιδευτικού κυρίας Οικονομίδου Χρύσας, αναδείχθηκε η δυναμική της ομάδας του σχολείου μας για ακόμη μια χρονιά και τέθηκαν  τα θεμέλια για πολλές ακόμα συμμετοχές κι επιτυχίες!

 





 


Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας