Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Εκπαιδευτική εξόρμηση της Α΄ Γυμνασίου: επιστήμη, παιχνίδι και άθληση!

 

 

Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου πέρασαν μια απολαυστική μέρα, την Τετάρτη, 23/11, κατά την επίσκεψή τους στα γραφεία του εκπαιδευτικού πολυχώρου τεχνολογίας Thessaloniki TechLab της Eduact, ενεργοποιώντας τη σκέψη τους, καλλιεργώντας την ομαδοσυνεργατική προσέγγιση, δημιουργώντας και διασκεδάζοντας.

Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαν στο εργαστήριο Ρομποτικής, όπου, με την καθοδήγηση  εκπαιδευτών, κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν, σε ομάδες, ένα αυτόνομο ρομπότ, το οποίο έφερε σε πέρας την αποστολή - πρόκληση που τους ζητήθηκε. Ο εκπαιδευτικός εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε ήταν το LEGO Education SPIKE Prime, ένα εργαλείο εκμάθησης το οποίο συνεχώς ενθαρρύνει τους μαθητές, μέσω παιχνιδιάρικων μαθησιακών δραστηριοτήτων, να σκέφτονται κριτικά και να επιλύουν σύνθετα προβλήματα, ανεξάρτητα από το επίπεδο μάθησης. Έτσι, τα παιδιά εξασκήθηκαν στη συνεργασία, αλλά και στη διαδικασία επίλυσης προβλήματος, διασκεδάζοντας.

Στη συνέχεια, χωρίστηκαν σε ομάδες, ώστε να ξεκλειδώσουν «μυστήρια», συμμετέχοντας σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού. Οι «4 φυλές» είχαν μία και μόνο αποστολή: Να περάσουν από όλους τους σταθμούς, να λύσουν τις δοκιμασίες και, αν καταφέρουν να «επιβιώσουν», να φέρουν πίσω το Αρχαίο Διαμάντι! Ήταν μια αλυσίδα αποστολών και δραστηριοτήτων που σκοπό είχε να τονώσει το αίσθημα της ομαδικότητας, να προβληματίσει τους μαθητές και να τους ωθήσει να βρουν λύσεις, για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία του παιχνιδιού.

Τέλος, εκτονώθηκαν, παίζοντας όλοι μαζί ποδόσφαιρο στο γήπεδο της ΧΑΝΘ, καθώς η ηλιόλουστη μέρα ευνοούσε κάθε δραστηριοποίηση σε υπαίθριο χώρο! Ευχαρίστησαν τους υπεύθυνους της Eduact για την τόσο θερμή φιλοξενία, αλλά και για το δωράκι-έκπληξη που έλαβαν, αποχωρώντας, και δεσμεύθηκαν να υποστηρίξουν τα προϊόντα που θα διαθέσει η εταιρεία στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Κολεγίου μας, την Κυριακή, 4/12.
















 

Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας