Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

7ος Διαγωνισμός Θεατρικής-Εκφραστικής Ανάγνωσης στα γαλλικά, με θέμα: «Ιστορίες που μας ταξιδεύουν στον χρόνο, παρελθόν ή μέλλον»


Το φετινό θέμα του διαγωνισμού, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνογαλλική Σχολή ΚΑΛΑΜΑΡΙ, ήταν η ανάγνωση ιστοριών που μας ταξιδεύουν στον χρόνο, παρελθόν ή μέλλον, στη γαλλική γλώσσα. Δεν υπάρχει βιβλίο χωρίς ταξίδι! Δεν υπάρχει αφήγηση χωρίς ταξίδι! Αφηγούμαστε την ιστορία μας, τη ζωή μας, γράφοντας ημερολόγια ταξιδιών, ζωγραφίζοντας με λόγια και χρώματα τόπους, ακόμα και ανύπαρκτους, χαρτογραφώντας διαδρομές φανταστικές ή μη... Ταξίδι είναι οι ιστορίες που ακούμε, οι ιστορίες που διαβάζουμε και οι ιστορίες που λέμε. Ένα ταξίδι που μπορεί να ξεκινάει από το δωμάτιό μας και να μας πηγαίνει ως τα πέρατα του κόσμου...

Συγχαίρουμε, λοιπόν, τους μαθητές μας που συμμετείχαν σ’ αυτό το ταξίδι, αξιολογήθηκαν και διακρίθηκαν για τη σωστή προφορά της γαλλικής γλώσσας και την ευχέρειά τους στην ανάγνωση, για την εκφραστική απόδοση του κειμένου, τη σκηνική -έστω και ψηφιακή- παρουσία και την επιλογή μέσων παρουσίασης, αλλά και για την πρωτοτυπία τους.

Δώσε ένα βιβλίο σε ένα παιδί και αλλάζεις τον κόσμο, με κάποιον τρόπο ακόμα και το σύμπαν.



Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας