Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020

Vive le fantastique ή τα Γαλλικά αλλιώς

Για πρώτη φορά, το σχολείο μας συμμετείχε στον Διαγωνισμό Εκφραστικής Ανάγνωσης και Δραματοποιημένης Γραφής στα γαλλικά, που οργάνωσε η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών στην Αθήνα, το Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου, με τίτλο «Vive le fantastique- VERSION POLAR». 

Πιο συγκεκριμένα, οι διαγωνιζόμενοι χωρίστηκαν σε μεικτές ομάδες και είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να συνεργαστούν με παιδιά από άλλα σχολεία. Στη συνέχεια, είτε δραματοποίησαν ένα απόσπασμα βιβλίου αστυνομικής λογοτεχνίας στα γαλλικά (επιπέδου Α2-Β1) ή συνέγραψαν και δραματοποίησαν μια αστυνομική ιστορία στα γαλλικά (επιπέδου Β1-Γ1). Η φαντασία και η δημιουργικότητα των μαθητών άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και απέδειξε έμπρακτα ότι η γαλλική γλώσσα μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης. 

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας Σ.Κ. και Μ.Β.Α., της Α’ Λυκείου, καθώς και στη μαθήτρια Μ.Κ, της Α1 Γυμνασίου, που συμμετείχαν στις ομάδες που διακρίθηκαν, αποσπώντας το 1ο και 2ο βραβείο Δραματοποιημένης Γραφής στα γαλλικά και το 2ο βραβείο Εκφραστικής Ανάγνωσης.


Creative Writing Competition 2019-2020

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Ενημέρωση Φεβρουαρίου

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας