Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020

Οι μαθητές συναντούν το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών


Την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση των μαθητών της Β΄ Λυκείου με τον Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος της Θεολογίας του ΑΠΘ και Πρόεδρο του Κέντρου Οικουμενικών, Ιεραποστολικών και Περιβαλλοντικών Μελετών, κ. Βασιλειάδη Πέτρο, και τον Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, κ. Τσομπανίδη Στυλιανό. 

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τις δράσεις του Παγκόσμιου Συμβουλίου των Εκκλησιών, καθώς και για τις προσπάθειες της Οικουμενικής Κίνησης για την επίλυση πληθώρας θεολογικών, κοινωνικών, περιβαλλοντικών και ανθρωπιστικών ζητημάτων υψίστης σημασίας. Οι δύο καθηγητές παρουσίασαν διεξοδικά τις δράσεις του ΠΣΕ, ώστε οι μαθητές μας να ενημερωθούν για την πορεία του Διαχριστιανικού Διαλόγου, σκοπός του οποίου είναι η ενότητα των απανταχού χριστιανικών ομολογιών ανά τον κόσμο. 

Η πρωτοβουλία αυτή του Fr. Nicolas Πρίντεζη, να προσκαλέσει τους δύο καθηγητές στο σχολείο μας και να αναδείξει τον Διαχριστιανικό Διάλογο και το πνεύμα της Οικουμενικότητας, αποδεικνύει έμπρακτα τη διάθεση των σχολείων μας να συνεχίσουν να εργάζονται σύμφωνα με τις αρχές του Jean Baptiste de La Salle και να κάνουν πράξη τον σεβασμό στη διαφορετικότητα. 
Ενημέρωση Μαΐου


Creative Writing Competition 2020-2021

Φιλολογικοί Αγώνες

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας