Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη


Στις 13 με 15 Δεκεμβρίου, εννέα μαθητές και μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου του Κολεγίου μας έλαβαν μέρος στην 4η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας. 

Η εν λόγω προσομοίωση επικεντρώνεται στη διαδικασία ενώπιον των διαφόρων επιτροπών που δημιουργήθηκαν και λειτουργούν στο πλαίσιο των διεθνών πράξεων προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Μάλιστα, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, αλλά και του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών, καθώς αποτελεί το μοναδικό Μαθητικό Συνέδριο, παγκοσμίως, με τέτοιου είδους θεματολογία. 

Οι μαθητές του σχολείου μας βρέθηκαν ανάμεσα σε περισσότερους από 500 άλλους συμμετέχοντες από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, ηλικίας 13 έως 18 ετών. 

Αν και οι μικρότεροι ηλικιακά, όλοι οι διπλωμάτες του Κολεγίου μας απέσπασαν θετικότατα σχόλια για την προσπάθεια, την εντονότατη συμμετοχή και την ουσιαστική συνεισφορά στις διαδικασίες των επιτροπών τους. Με ωριμότητα, επιχειρηματολόγησαν και πρότειναν λύσεις για θέματα, όπως η γυναίκα-πρόσφυγας, το δικαίωμα στη ζωή και η προστασία του παιδιού από κάθε μορφή βίας. Μάλιστα, στη μαθήτριά μας, Κ.Φ., απονεμήθηκε εύφημος μνεία για τη συνεισφορά της ως εμπειρογνώμονα της Νιγηρίας στην επιτροπή για την αφύπνιση της κοινωνίας σε σχέση με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. 

Τα παιδιά, στο πλαίσιο του Ομίλου Ρητορικής και Αντιλογίας, προετοιμάζονται υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνής τους, κυρίας Οικονομίδου Χρύσας, για τη συμμετοχή τους στο Συνέδριο, αλλά και σε ανάλογες διοργανώσεις. 

Η πρώτη αυτή εξαιρετική παρουσία τους στο μεγαλύτερο Μαθητικό Συνέδριο της χώρας ανέδειξε τη δυναμική της ομάδας τους σχολείου μας και έθεσε τα θεμέλια για πολλές ακόμα συμμετοχές.


Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας