Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019

"Ναι στον αθλητισμό, όχι στο κάπνισμα"


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, βράβευσε τις μαθήτριες της Γ' Γυμνασίου του Κολεγίου "ΔΕΛΑΣΑΛ" Κ. Π., Β. Σ. και Μ. Σ., για το εξαιρετικό κείμενο που έγραψαν με τίτλο "Καταστροφική εμμονή" και με το οποίο συμμετείχαν στο 10ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα: "Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα". Το συνέδριο και η βράβευση έγιναν την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019, στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. H μεγάλη αυτή διάκριση για το Κολέγιο "ΔΕΛΑΣΑΛ" έστειλε, για άλλη μια φορά, μέσα από τα κείμενα των μαθητριών, ένα ηχηρό μήνυμα: "Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία και μας εμποδίζει να έχουμε ένα ευοίωνο μέλλον". 

Επίτιμοι πρόεδροι του συνεδρίου ήταν η κ. Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, και ο κ. Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Υγείας, οι οποίοι και απηύθυναν στους συνέδρους χαιρετισμό. Επίτιμοι καλεσμένοι ήταν, επίσης, ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής και η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρόεδρος του Ιδρύματος "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη" και του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο " ΕΛΠΙΔΑ". Όλοι οι ομιλητές υπογράμμισαν την ανάγκη να υιοθετήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, μακριά από κάθε βλαβερή εξάρτηση, όπως αυτή του καπνίσματος. Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του συνεδρίου, κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας και "πρωτεργάτης" στην εκστρατεία κατά του καπνίσματος. 

Ήταν μια μοναδική εμπειρία, μέσα από την οποία οι μαθήτριές μας είχαν τη χαρά και την τιμή να βραβευτούν από τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα της χώρας, να γνωρίσουν από κοντά την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και, κυρίως, να ενώσουν τη φωνή τους και με άλλους μαθητές από σχολεία της Ελλάδας, με κοινό σύνθημα: "Ναι στον αθλητισμό, όχι στο κάπνισμα".
Ενημέρωση Μαΐου


Creative Writing Competition 2020-2021

Φιλολογικοί Αγώνες

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας