Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019

Επιστροφή στη φύση!


Ένα ξεχωριστό τριήμερο έζησαν 35 μαθητές από τη Β’ Γυμνασίου έως και τη Β’ Λυκείου του Κολεγίου μας στην ιδιαίτερα γραφική περιοχή των Ζαγοροχωρίων. Έχοντας ως βάση το χωριό Αρίστη, είχαν την ευκαιρία να κάνουν ράφτινγκ στον ποταμό Βοϊδομάτη και να απολαύσουν τη μαγευτική διαδρομή, ενώ οι πιο τολμηροί βούτηξαν στα παγωμένα νερά του ποταμού.

Η αδρεναλίνη ανέβηκε την επόμενη ημέρα, όταν επιχειρήθηκε η διάσχιση της χαράδρας του Βίκου. Η πεζοπορία, με διάρκεια πάνω από 6 ώρες, αποτέλεσε μία μοναδική εμπειρία για μαθητές και καθηγητές, οι οποίοι, παρά τις δυσκολίες, αποζημιώθηκαν από την ομορφιά του φυσικού τοπίου. Ακολούθησε επίσκεψη σε δύο ιστορικά τοξωτά γεφύρια, του «Κόκκορου» και του «Καλογερικού», στην περιοχή των Κήπων.

Η εξόρμηση ολοκληρώθηκε με μία βόλτα στον παραδοσιακό οικισμό του Μετσόβου. Όλοι γύρισαν πιο πλούσιοι σε βιώματα, γνώσεις και εικόνες. Η άσκηση νου και πνεύματος, η υπέρβαση των προσωπικών ορίων, η καλλιέργεια συνεργασίας και ομαδικότητας, η απαράμιλλης ομορφιάς άγρια φύση μετέτρεψαν τις τελευταίες μέρες του Σεπτεμβρίου σε μία αλησμόνητη ανάμνηση!


Creative Writing Competition 2019-2020

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Ενημέρωση Φεβρουαρίου

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας