Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τρίτη, 1 Μαΐου 2018

LA VAGUE


Στο κατάμεστο θέατρο του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», ανέβηκε την Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018, από τη γαλλόφωνη θεατρική ομάδα του, η θεατρική παράσταση «La Vague», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Todd Strasser. Η σκηνοθεσία ήταν της κ. Πέννυς Γραικού, θεατρολόγου, και της κ. Πηνελόπης Σταυρίδου, καθηγήτριας Γαλλικών του Κολεγίου μας. 

Πώς είναι δυνατόν απλοί άνθρωποι να υποστηρίξουν ένα καθεστώς όπως αυτό του Ναζισμού; Προσπαθώντας να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση ενός μαθητή, ο καθηγητής Ρον Τζόουνς εφήρμοσε ένα πείραμα σε ένα σχολείο της Καλιφόρνιας, το 1969. Ένα πείραμα που στόχο είχε να αποδείξει ότι οι άνθρωποι μετατρέπονται εύκολα σε όχλο που μπορεί να χειραγωγηθεί. Ένα παιχνίδι ρόλων, που γρήγορα έλαβε τεράστιες διαστάσεις, ξεφεύγοντας από κάθε έλεγχο. Το πείραμα πέτυχε, τα συμπεράσματα όμως ήταν τρομαχτικά, γιατί όσο υπάρχουν οι συνθήκες που μπορούν να στηρίξουν ένα ολοκληρωτικό καθεστώς, πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι πρόθυμοι να πιστέψουν και έτοιμοι να παρασυρθούν από ένα τέτοιο “Κύμα’’.

To κοινό παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την παράσταση, η οποία αποτέλεσε ένα ερευνητικό σχόλιο πάνω στις φθοροποιές δυνάμεις που αποδομούν την σημερινή κοινωνία. Ένα σχόλιο πάνω στον φασισμό, απ’ όπου κι αν αυτός προέρχεται: πολιτικό, κοινωνικό, οικόσιτο, υπαρξιακό φασισμό. Ένα πικρό δοκίμιο πάνω στην ίδια την ανθρώπινη φύση. Οι νεαροί ηθοποιοί, ακολούθησαν υποκριτικά, με ακρίβεια, την αποστασιοποίηση του παιδικού παιχνιδιού και έδειξαν πως τα πράγματα, αν το θελήσουμε, μπορεί να είναι και αναστρέψιμα. Κέρδισαν τις εντυπώσεις και συγκίνησαν το κοινό που δεν σταματούσε να τους χειροκροτεί!
Creative Writing Competition 2019-2020

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Ενημέρωση Φεβρουαρίου

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας