Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τρίτη 1 Μαΐου 2018

LA VAGUE


Στο κατάμεστο θέατρο του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», ανέβηκε την Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018, από τη γαλλόφωνη θεατρική ομάδα του, η θεατρική παράσταση «La Vague», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Todd Strasser. Η σκηνοθεσία ήταν της κ. Πέννυς Γραικού, θεατρολόγου, και της κ. Πηνελόπης Σταυρίδου, καθηγήτριας Γαλλικών του Κολεγίου μας. 

Πώς είναι δυνατόν απλοί άνθρωποι να υποστηρίξουν ένα καθεστώς όπως αυτό του Ναζισμού; Προσπαθώντας να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση ενός μαθητή, ο καθηγητής Ρον Τζόουνς εφήρμοσε ένα πείραμα σε ένα σχολείο της Καλιφόρνιας, το 1969. Ένα πείραμα που στόχο είχε να αποδείξει ότι οι άνθρωποι μετατρέπονται εύκολα σε όχλο που μπορεί να χειραγωγηθεί. Ένα παιχνίδι ρόλων, που γρήγορα έλαβε τεράστιες διαστάσεις, ξεφεύγοντας από κάθε έλεγχο. Το πείραμα πέτυχε, τα συμπεράσματα όμως ήταν τρομαχτικά, γιατί όσο υπάρχουν οι συνθήκες που μπορούν να στηρίξουν ένα ολοκληρωτικό καθεστώς, πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι πρόθυμοι να πιστέψουν και έτοιμοι να παρασυρθούν από ένα τέτοιο “Κύμα’’.

To κοινό παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την παράσταση, η οποία αποτέλεσε ένα ερευνητικό σχόλιο πάνω στις φθοροποιές δυνάμεις που αποδομούν την σημερινή κοινωνία. Ένα σχόλιο πάνω στον φασισμό, απ’ όπου κι αν αυτός προέρχεται: πολιτικό, κοινωνικό, οικόσιτο, υπαρξιακό φασισμό. Ένα πικρό δοκίμιο πάνω στην ίδια την ανθρώπινη φύση. Οι νεαροί ηθοποιοί, ακολούθησαν υποκριτικά, με ακρίβεια, την αποστασιοποίηση του παιδικού παιχνιδιού και έδειξαν πως τα πράγματα, αν το θελήσουμε, μπορεί να είναι και αναστρέψιμα. Κέρδισαν τις εντυπώσεις και συγκίνησαν το κοινό που δεν σταματούσε να τους χειροκροτεί!







Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας