Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Όμιλος Δημιουργικής Γραφής



Με τη δημιουργική γραφή οι μαθητές γνωρίζουν καλύτερα τους όρους, τους κανόνες, αλλά και τις απεριόριστες δυνατότητες της γλώσσας. Ουσιαστικό αντικείμενο είναι ο λόγος στις εκδοχές της κειμενικής του μορφής. Η δημιουργική γραφή αποτελεί το βασικό λογισμικό για τη διαμόρφωση του γραπτού λόγου σήμερα. Η χρήση της εμφανίζεται στη λογοτεχνία, την ποίηση ή τη συγγραφή σεναρίων, ενώ, παράλληλα, ικανοποιεί και εμπορικούς σκοπούς, όπως συμβαίνει στον τομέα της διαφήμισης.

Οι μαθητές, κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας, έρχονται σε επαφή με ποικίλα ερεθίσματα, τα οποία αντλούνται κατά κύριο λόγο από τον χώρο των τεχνών ή των επιστημών, αλλά και από την καθημερινή ζωή. Καλούνται, στη συνέχεια, να δημιουργήσουν μία πρωτότυπη ιστορία και να τη διατυπώσουν σε κείμενο. Με τον τρόπο αυτόν, οξύνεται η παρατήρησή τους και ενθαρρύνεται η ελεύθερη χρήση της φαντασίας, ενισχύοντας έτσι σημαντικά τις εκφραστικές τους ικανότητες.

Στα εργαλεία του Ομίλου περιλαμβάνονται οι μορφές του λόγου, καθώς και η εικόνα ως κείμενο, μέσα από τη φωτογραφία, το κολάζ, το σχέδιο, αλλά και τις ψηφιακές εφαρμογές επεξεργασίας εικόνας.

Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας