Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

Υποστηρίζοντας τη Unicef


Η Β’ Γυμνασίου του Κολεγίου «Δελασάλ» σε συνεργασία με το πρόγραμμα της Unicef, «Σχολεία, Υπερασπιστές των Παιδιών», ευαισθητοποιήθηκε σε θέματα διατροφής, νερού, φτώχειας, πολέμου και ειρήνης.

Οι μαθητές παρακολούθησαν βίντεο, συζήτησαν, έπαιξαν παιχνίδια, αντάλλαξαν απόψεις, διαφώνησαν και συμφώνησαν αναγνωρίζοντας έτσι τα προβλήματα που υπάρχουν. Στη συνέχεια, ενημέρωσαν τους συμμαθητές τους σχετικά με την κατάσταση του πολέμου και τις συνέπειές του.

Υποδύθηκαν τον ρόλο δημοσιογράφων μιλώντας για τη φτώχεια και τον υποσιτισμό και πρότειναν τρόπους αντιμετώπισης αναδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο της Unicef στο κομμάτι αυτό. Παράλληλα, ασχολήθηκαν με το θέμα των προσφύγων και βίωσαν μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων τη δύσκολη θέση αυτών των παιδιών.

Μέσα από την ιστορία της Μαλάκ συγκινήθηκαν και τελικά «βρέθηκαν» στη θέση όλων αυτών των παιδιών που ως πρόσφυγες καλούνται να ενσωματωθούν σε μια άλλη κοινωνία μιας ξένης χώρας. Τέλος, οι μαθητές έφτιαξαν ένα βίντεο με τη δράση της Unicef και προώθησαν το έργο της. 


Creative Writing Competition 2019-2020

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Ενημέρωση Φεβρουαρίου

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας