Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Μια νόστιμη περιήγηση στη Θεσσαλονίκη με την Μαρμίτα, Cooking Lab


Με τους μαθητές της Β’ Γυμνάσιου επισκεφθήκαμε τον χώρο μαγειρικής της κ. Σμαράγδας Δασσιούδη, απόφοιτης του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ».  Είναι ένας ζεστός χώρος, στο κέντρο της πόλης, με μια μεγάλη ξύλινη εστία στη μέση, πάνω στην οποία συνεργάτες και επισκέπτες «δημιουργούν».

Αρχικά, η κ. Δασσιούδη μας εξήγησε από πού προέρχεται ο ορισμός «γαστρονομία» και το τι σημαίνει. Μετά, μάθαμε για την προέλευση των εδεσμάτων και των φαγητών του λαού μας και την γαστρονομική ιστορία του τόπου μας, από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι σήμερα.  Είδαμε εικόνες με σκεύη όλων των εποχών, φτιάξαμε τα δικά μας κουλούρια και δοκιμάσαμε νόστιμη μπουγάτσα. 

Αφού βγήκαν τα κουλούρια μας  από τον φούρνο, περπατήσαμε στις στοές των αγορών γύρω από την πλατεία Αριστοτέλους, όπου δοκιμάσαμε ταχίνι, χυμό από ρόδι, ελιές, τυριά, κασέρια. Ενώ περπατούσαμε, η κ. Δασσιούδη μας εξηγούσε την ιστορία της αγοράς, καθώς και των φαγητών που δοκιμάζαμε. 

Τελευταία στάση κάναμε στη Στοά Μοδιάνο, σε ένα καφεκοπτείο. Ο μαγαζάτορας μας διηγήθηκε την ιστορία του καφέ και μας κέρασε παστέλι.  Εκεί, παίξαμε ένα blind taste game.  Έπρεπε με κλειστά μάτια να αναγνωρίσουμε τις γεύσεις από αποξηραμένο λεμόνι, βραστό ρεβύθι και καρύδια. 

Ήταν μια πρωτότυπη και πολύ νόστιμη εμπειρία που, τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι, ευχαριστηθήκαμε πολύ.






Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας