Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

2οι Φιλολογικοί Αγώνες μαθητών Γυμνασίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Δελτίο Τύπου

80 μαθητές από 16 σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ταξίδεψαν «στα μονοπάτια της Ιστορίας & των λέξεων» σε μια ξεχωριστή γιορτή γνώσης & αναζήτησης, το Σάββατο, 1 Απριλίου 2017! Οι Αγώνες πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», στα Πεύκα Θεσσαλονίκης, από τις 09:30 μέχρι τις 15:00, παρουσία Πανεπιστημιακών, Σχολικών Συμβούλων και εκλεκτών μελών της οικογένειας «ΔΕΛΑΣΑΛ».

Συγκεκριμένα, διεξήχθησαν με πολύ μεγάλη επιτυχία τρεις Φιλολογικοί Αγώνες –Ιστορίας, Ορθογραφίας και Ετυμολογίας- για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου, μέσα από δύο γραπτές δοκιμασίες και μια συναρπαστική τελική προφορική διαγωνιστική φάση, κατά την οποία ξεχώρισαν οι «πρώτοι των πρώτων»!

Ο νικητής κάθε Διαγωνισμού κέρδισε ένα TABLET, ενώ έπαινοι συμμετοχής απονεμήθηκαν σε όλους, όσοι προκρίθηκαν στην τελική φάση κάθε Διαγωνισμού. Τέλος, όλοι οι διαγωνιζόμενοι έλαβαν βεβαίωση συμμετοχής στον Διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν.

Οι νικητές μας:

1) KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΛΛΙΟΣ (Α΄ Γυμνασίου - 3ο Γυμνάσιο Νάουσας) - 1η θέση στον Διαγωνισμό Ιστορίας 

2) ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΕΧΤΙΔΗΣ (Β΄ Γυμνασίου - Ελληνογαλλική Σχολή ΚΑΛΑΜΑΡΙ) - 1η θέση στον Διαγωνισμό Ορθογραφίας

3) ΝΑΥΣΙΚΑ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ (Γ΄ Γυμνασίου – Ελληνογαλλική Σχολή ΚΑΛΑΜΑΡΙ) - 1η θέση στον Διαγωνισμό Ετυμολογίας

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους, αλλά, κυρίως, που τόλμησαν να αναμετρηθούν με το «μέγεθος» της Ιστορίας και της Γλώσσας μας!
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε:

- τους επιστημονικούς συνεργάτες μας – την κ. Μαρία Χρίτη, Αντιπρόεδρο του Διεθνούς Οργανισμού «Etygram: Etymologies Grecques Antiques et Médiévales (Έcole Française d’Athènes, Centre des Monuments Nationaux, Cepam / CNRS-UNS)» / Eρευνήτρια του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας / Μέλος ΣΕΠ στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και την κ. Μαρία Γκιρτζή, Διδάκτορα του Παν/μίου Birmingham, Πτυχιούχο Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. / Ξεναγό-Αρχαιολόγο / Εμπειρογνώμονα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για τον σχεδιασμό εκπαιδευτικού υλικού για Πολιτιστικά Προγράμματα.

- όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις μας, που συμμετείχαν στις Επιτροπές Αξιολόγησης των Αγώνων μας και συνέβαλαν στην άρτια διεξαγωγή αυτής της εκδήλωσης,

- τους εκλεκτούς χορηγούς μας για την ευγενική τους χορηγία και, συγκεκριμένα, τα καταστήματα ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου – Λυκείου του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», το τυπογραφείο mtprint Τριανταφύλλου, τo ζαχαροπλαστείo «Βασίλης patisserie», την επιχείρηση «ΦΑΙΔΩΝ» και το βιβλιοπωλείο Sublime,

- όλη τη συντονιστική ομάδα, αποτελούμενη από αποφοίτους και μαθητές του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Φιλολογικοί Αγώνες

Παρουσίαση Κολεγίου

Ενημέρωση Οκτωβρίου


Creative Writing Competition 2019-2020

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας