Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

Η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη Γαλλία, Μ. Βρετανία και ΚύπροΤο Κολέγιο “ΔΕΛΑΣΑΛ” διοργάνωσε τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου, Ενημερωτική Ημερίδα για σπουδές στο εξωτερικό. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου- Λυκείου και απευθυνόταν σε γονείς, αποφοίτους και φίλους του Κολεγίου, που ενδιαφέρονται για πτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές στην Ευρώπη. 

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Γενικός Διευθυντής του Κολεγίου, κ. Ι. Παπαδόπουλος, τόνισε τη σημασία που δίνει το “ΔΕΛΑΣΑΛ” στην εκμάθηση της αγγλικής και της γαλλικής γλώσσας για τους μαθητές του, μια και οι δύο γλώσσες αποτελούν απαραίτητα εφόδια για τη συνέχιση των σπουδών τους και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, στην Ενωμένη Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.
 
Στη συνέχεια, έγινε παρουσίαση των προγραμμάτων σπουδών στα γαλλικά πανεπιστήμια από τις κυρίες Ilham Belhabib και Αικατερίνη Σπυροπούλου, του Τμήματος Επιστημονικής και Εκπαιδευτικής Συνεργασίας του Γαλλικού Ινστιτούτου. 

 
Για τις σπουδές στη Μ. Βρετανία και στην Κύπρο αναφέρθηκε διεξοδικά ο κ. Βελισσάριος Βελισσαρίου, συνεργάτης του Κολεγίου μας και Σύμβουλος Εκπαίδευσης της ABI Career Builders, πιστοποιημένου κέντρου UCAS.
 
Στη συζήτηση που ακολούθησε την παρουσίαση, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απορίες τους και να λάβουν έγκυρες και ακριβείς απαντήσεις από τους ειδικούς ομιλητές της Ημερίδας.
 
Επειδή, αρκετοί γονείς εκφράζουν τις ανησυχίες τους σχετικά με τη δυνατότητα έκδοσης του ευρωπαϊκού δανείου σπουδών, ενημερώνουμε πως δεν θα υπάρχει καμία διαφοροποίηση στην ισχύουσα νομοθεσία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Βρετανικού Υπουργείου Παιδείας (https://www.gov.uk/government/news/funding-support-for-eu-students), τουλάχιστον μέχρι το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 και μάλιστα, θα επεκταθεί και στις μεταπτυχιακές σπουδές.
 

Creative Writing Competition 2019-2020

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Ενημέρωση Φεβρουαρίου

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας