Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Κυριακή, 3 Απριλίου 2016

Φώτα, κάμερα, πάμε!


Την Παρασκευή, 1η Απριλίου οι μαθητές της Α΄Γυμνασίου επισκέφθηκαν το μουσείο κινηματογράφου. Εκεί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη γαλλική ταινία «Le tableau», αλλά και να γυρίσουν τη δική τους ταινία στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα.

Όλα ξεκίνησαν ένα μήνα πριν, όταν τα παιδιά στο μάθημα της Λογοτεχνίας πήραν το διήγημα της Ειρήνης Μάρρα, «Τα κόκκινα λουστρίνια» και το μετέτρεψαν σε σενάριο βάζοντας ένα δικό τους τέλος και εμπλουτίζοντας το με περισσότερους χαρακτήρες. 

Συνέχεια είχε η επίσκεψη της κας Ειρήνης Δελιδάκη, από το τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου κινηματογράφου, στο σχολείο μας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές μας έμαθαν βασικές πληροφορίες γύρω από την κινηματογραφική παιδεία εστιάζοντας σε ορισμένα μυστικά του κινηματογραφικού λόγου. 

Όταν λοιπόν, ήρθε η ώρα του γυρίσματος οι ίδιοι το διασκέδασαν αρκετά, ενώ όλοι ανεξαιρέτως, ηθοποιοί, σεναριογράφοι, βοηθοί εικονολήπτη, ενδυματολόγοι και μακιγιέζ ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στα καθήκοντά τους. Ήταν «μία τέλεια εμπειρία», όπως έγραψαν στο βιβλίο εντυπώσεων του μουσείου! 

Creative Writing Competition 2019-2020

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Ενημέρωση Φεβρουαρίου

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας