Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

1οι Φιλολογικοί Αγώνες μαθητών Γυμνασίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»


70 μαθητές από 17 σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ταξίδεψαν «στα μονοπάτια της Ιστορίας & των λέξεων» σε μια πραγματική γιορτή γνώσης & αναζήτησης, το Σάββατο, 2 Απριλίου 2016, στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», στα Πεύκα Θεσσαλονίκης, από τις 08:30’ μέχρι τις 14:30’, παρουσία της Σχολικής Συμβούλου Φιλολόγων των σχολείων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, κ. Μαρίας Ευσταθίου.

Συγκεκριμένα, διεξήχθησαν τρεις Φιλολογικοί Αγώνες –Ιστορίας, Ορθογραφίας και Ετυμολογίας-για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου, μέσα από δύο γραπτές δοκιμασίες και μια συναρπαστική τελική προφορική διαγωνιστική φάση, κατά την οποία ξεχώρισαν οι «πρώτοι των πρώτων»!

Ο νικητής κάθε Διαγωνισμού κέρδισε ένα TABLET, ενώ έπαινοι συμμετοχής απονεμήθηκαν σε όλους, όσοι προκρίθηκαν στην τελική φάση κάθε Διαγωνισμού. Τέλος, όλοι οι διαγωνιζόμενοι έλαβαν βεβαίωση συμμετοχής στον Διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν.

Οι νικητές μας:

1) Αικατερίνη Σαμαρά (Α΄ Γυμνασίου - Γυμνάσιο Γουμένισσας Κιλκίς) à 1η θέση στον Διαγωνισμό Ιστορίας

2) Μαρία-Ειρήνη Γιαννούση (Β΄ Γυμνασίου - Ιδιωτικό Γυμνάσιο «ΔΕΛΑΣΑΛ») à 1η θέση στον Διαγωνισμό Ορθογραφίας

3) Ιωάννης Κουρτόπουλος (Γ΄ Γυμνασίου - Λάππειο 1ο Γυμνάσιο Νάουσας) à 1η θέση στον Διαγωνισμό Ετυμολογίας


Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους, αλλά κυρίως που τόλμησαν να αναμετρηθούν με το «μέγεθος» της Ιστορίας και της Γλώσσας μας!

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε:
  • τους επιστημονικούς συνεργάτες μας –την κ. Μαρία Γκιρτζή, πτυχιούχο αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. και διδάκτoρα του Παν/μίου του Birmingham και τον κ. Διονύση Γούτσο, καθηγητή Κειμενογλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών,
  • όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις μας, που συμμετείχαν στις Επιτροπές Αξιολόγησης των Αγώνων μας και συνέβαλαν στην άρτια διεξαγωγή αυτής της εκδήλωσης -τον κ. Ζηκουρίδη Σάββα (Γυμνάσιο Καλαμαρί), τον κ. Μαλλιό Γεώργιο (Λάππειο 1ο Γυμνάσιο Νάουσας), την κ. Καρανάσιου Σωσσάνα (Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης), την κ. Κελαϊδίτου Ζωή (Γερμανική Σχολή),την κ. Νάκου Αφροδίτη (1ο Γυμνάσιο Νεάπολης) και την κ. Σπάνδου Υπαπαντή (2ο Γυμνάσιο Αμερικανικού Κολεγίου Ανατόλια),
  • τους εκλεκτούς χορηγούς μας για την ευγενική τους χορηγία και, συγκεκριμένα, τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου – Λυκείου του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», το τυπογραφείο mtprint Τριανταφύλλου, τo ζαχαροπλαστείo «Βασίλης patisserie» και τις επιχειρήσεις CompuCore και ScientActA.E.
Τέλος, θα θέλαμε να συγχαρούμε:
  • όλη τη συντονιστική ομάδα, αποτελούμενη από αποφοίτους και μαθητές του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» για την πολύτιμη συμβολή τους στην επιτυχία των αγώνων και 
  • τις κ. Τσιφτελίδου, κ. Ιωαννίδου και κ. Δρογκούλα, οι οποίοι οργάνωσαν τους 1ους Φιλολογικούς Αγώνες του Κολεγίου μας.

Από τη Διεύθυνση του Κολεγίου




 

Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας