Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

Εκπαιδευτικές επισκέψεις της Α' Γυμνασίου


Την Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015 η Α’ Γυμνασίου επισκέφθηκε το Eργαστήριο και το  Μουσείο Γεωλογίας - Παλαιοντολογίας του Τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ. 
Εκεί, μας υποδέχτηκε ο επίκουρος καθηγητής κ. Κωστόπουλος Δημήτριος, ο οποίος, αφού ενημέρωσε τους μαθητές για την επιστήμη της Γεωλογίας, μας ξενάγησε στο Μουσείο Γεωλογίας - Παλαιοντολογίας του Τμήματος.

Εκεί, οι μαθητές θαύμασαν τα εκθέματα του Μουσείου, ενώ παράλληλα αποκόμισαν ενδιαφέρουσες και σημαντικές πληροφορίες  για τα ορυκτά και τα πετρώματα του ελληνικού χώρου, για τους ασπόνδυλους και τους σπονδυλωτούς οργανισμούς, καθώς και για την  παλαιοανθρωπολογική συλλογή στην οποία παρουσιάζεται η εξέλιξη του ανθρώπινου γένους.  

Έπειτα, επισκεφθήκαμε το Tμήμα Aγρονόμων και Tοπογράφων Mηχανικών (TATM) της Πολυτεχνικής Σχολής του A.Π.Θ, όπου είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε την καθηγήτρια του Τμήματος κ. Μπούτουρα Χρυσούλα. Η κ. Μπούτουρα μας εξήγησε την εξέλιξη της κατασκευής των χαρτών και τους τρόπους κατασκευής τους, σε διάφορες κλίμακες και τη σύνθεση γεωγραφικών χαρτών και ατλάντων. Η παρουσίαση ήταν πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα και ενθουσίασε τα παιδιά.Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Φιλολογικοί Αγώνες

Παρουσίαση Κολεγίου

Ενημέρωση Οκτωβρίου


Creative Writing Competition 2019-2020

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας