Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

Νέα χρονιά-Νέες συναντήσεις


Η εμπειρία και οι γνώσεις που έχει κερδίσει ένας μαθητής Λυκείου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση θεωρούνται πολύτιμα εφόδια για την προσωπική του ζωή. Αυτά τα ίδια εφόδια μπορούν να αποδειχθούν εξίσου πολύτιμα, αν τα μοιραστεί με κάποιον νεότερο μαθητή που ξεκινάει τη διαδρομή του στο Γυμνάσιο. Κατ’ αρχήν, θα εξασφαλίσουν στον νεότερο μια ομαλή προσαρμογή σ΄έναν καινούργιο χώρο και, κατά δεύτερον, θα τον οδηγήσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια στην επίτευξη υψηλών στόχων σε τομείς ακαδημαϊκούς, πολιτιστικούς, καλλιτεχνικούς, αθλητικούς.

Αν όλα τα παραπάνω συνδυαστούν με την αγάπη ,την εκτίμηση και την περηφάνια που έχει αποκτήσει ο μεγαλύτερος μαθητής για το σχολείο του, τότε το αίσθημα της ομαδικότητας και της κοινής ταυτότητας καλλιεργείται με τον πιο ουσιαστικό τρόπο σ΄εκείνον που έρχεται για πρώτη φορά στο Γυμνάσιο.

Την Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 13 μαθητές του Λυκείου «ΔΕΛΑΣΑΛ», που έχουν διακριθεί για την αριστεία, το ήθος και τις επιτυχίες τους σε εκπαιδευτικά προγράμματα, «υιοθέτησαν» τους νεαρούς μαθητές που ξεκινούν την Α΄Γυμνασίου και πέρασαν μαζί τους μερικές ευχάριστες στιγμές, σε μια συνάντηση γνωριμίας στην αυλή του σχολείου.

Καλή χρονιά και καλή επιτυχία σε όλους, με σεβασμό στη διαφορετικότητα αλλά και στην ισότητα!


Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Παρουσίαση Κολεγίου

Ενημέρωση Νοεμβρίου

Φιλολογικοί Αγώνες


Creative Writing Competition 2019-2020

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας