Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

Η Α΄ Λυκείου στο Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κωφών & Βαρήκοων Θεσσαλονίκης: μια ξεχωριστή επίσκεψη που άλλαξε τα δεδομέναΗ αλήθεια είναι πως η επίσκεψη στο ειδικό σχολείο μάς προκαλούσε άγχος, όχι τόσο γιατί δεν θεωρούσαμε ώριμους τους εαυτούς μας, για να αντιμετωπίσουμε κάτι διαφορετικό, αλλά για τη δυσκολία που θα είχαμε στην επικοινωνία μας με τα παιδιά. Όμως, όλοι οι φόβοι μας, μετά την πρώτη επαφή με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, αντιληφθήκαμε ότι ήταν αβάσιμοι. 

Η θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν, η ξενάγησή μας στο Μουσείο Κωφών, τα παιχνίδια που παίξαμε μαζί με τα παιδιά μάς έκαναν να αντιληφθούμε πως η επικοινωνία εξαρτάται από τη διάθεση του κάθε ανθρώπου και όχι από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Η προσπάθεια των παιδιών να επικοινωνήσουν ήταν αξιοθαύμαστη και πολύ αποτελεσματική. Ειδικά, όταν μας «βάφτισαν» με διαφορετικά ονόματα στη νοηματική γλώσσα, ήρθαμε πιο κοντά, γελάσαμε ο ένας με το όνομα του άλλου και νιώσαμε ακόμα πιο οικεία. 

Εντύπωση μας προξένησε η περιήγησή μας στο διαδικτυακό λεξικό νοηματικής που έφτιαξαν τα παιδιά με τη βοήθεια του καθηγητή πληροφορικής και καταλάβαμε ότι η επικοινωνία είναι πολύτροπη.

Όταν ήρθε ώρα να φύγουμε, ανταλλάξαμε τηλέφωνα, email και δώσαμε την υπόσχεση ότι η επαφή μας θα συνεχιστεί.

Η επίσκεψη στο Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κωφών & Βαρήκοων ήταν για μας ένα μάθημα ενάντια στις προκαταλήψεις. Μπορεί αυτό να ηχεί βαρύγδουπο, αλλά σε εποχές όπου η διαφορετικότητα γίνεται αιτία για συγκρούσεις, τέτοιες εμπειρίες χαρίζουν πλούτο στην ψυχή, στην προσωπικότητα και στην κρίση μας και μας βοηθούν να είμαστε αληθινοί άνθρωποι.

Η καρδιά του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» και η δική μας θα είναι πάντα ανοιχτή για σας.

Άλκηστις Ξείππα
 
 
Ενημέρωση Μαΐου


Creative Writing Competition 2020-2021

Φιλολογικοί Αγώνες

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας