Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

Μικροί … αλλά τολμηροί και σπουδαίοι «αρχαιολόγοι» οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου!Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου του Κολεγίου μας έζησαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, επισκεπτόμενοι το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, καθώς είχαν την ευκαιρία να γίνουν «τολμηροί εξερευνητές και πρωτοπόροι άποικοι», αλλά και σχολαστικοί «αρχαιολόγοι», συμμετέχοντας στα δύο εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί το εκπαιδευτικό τμήμα του Μουσείου. Τον συντονισμό και την όλη ευθύνη υλοποίησης των εν λόγω εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανέλαβαν οι φιλόλογοι του Κολεγίου μας, κ. Ν. Ιωαννίδου και κ. Γ. Δρογκούλας. 

Συγκεκριμένα, οι μαθητές μας συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τολμηροί εξερευνητές και πρωτοπόροι άποικοι», ένα παιχνίδι που βασίζεται στην περιοδική έκθεση του ΑΜΘ «Η Ευρώπη της Ελλάδος, Αποικίες και νομίσματα από τη συλλογή της Alpha Bank» και χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Σκοπός της κάθε ομάδας ήταν να φτάσει πρώτη στον τερματισμό («αποικία»), για να σχεδιάσει το νόμισμά της, εκτελώντας προηγουμένως τις ειδικές αποστολές, παίζοντας πάνω σε ένα επιδαπέδιο ταμπλό. 

Στη συνέχεια, για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γράμματα και χαράγματα από την αρχαία Μεθώνη» οι μαθητές, ανά τμήμα, χωρίστηκαν σε εννέα (9) ομάδες και η κάθε ομάδα κλήθηκε να περιηγηθεί επί τόπου στην έκθεση και να επεξεργαστεί την καρτέλα που της δόθηκε από τον συντονιστή. Αφού ολοκλήρωσαν όλες οι υποομάδες την έρευνα και την περιήγησή τους, συνεργάστηκαν μεταξύ τους, δημιουργώντας μια ενιαία αφήγηση συνδέοντας το περιεχόμενο των καρτών. 

Μέσα, λοιπόν, από ένα παιχνίδι ρόλων και εξερεύνησης, οι μαθητές μας γνώρισαν τα πρωιμότερα επιγραφικά ευρήματα της Μακεδονίας, μελέτησαν από κοντά τα αρχαία αντικείμενα, ανέπτυξαν κριτική σκέψη, διατύπωσαν υποθέσεις, εκφράστηκαν, αλλά, παράλληλα, ψυχαγωγήθηκαν και πέρασαν ώρες ευχάριστες και δημιουργικές!


 

Creative Writing Competition 2019-2020

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Ενημέρωση Φεβρουαρίου

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας