Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Μικροί … αλλά τολμηροί και σπουδαίοι «αρχαιολόγοι» οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου!



Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου του Κολεγίου μας έζησαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, επισκεπτόμενοι το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, καθώς είχαν την ευκαιρία να γίνουν «τολμηροί εξερευνητές και πρωτοπόροι άποικοι», αλλά και σχολαστικοί «αρχαιολόγοι», συμμετέχοντας στα δύο εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί το εκπαιδευτικό τμήμα του Μουσείου. Τον συντονισμό και την όλη ευθύνη υλοποίησης των εν λόγω εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανέλαβαν οι φιλόλογοι του Κολεγίου μας, κ. Ν. Ιωαννίδου και κ. Γ. Δρογκούλας. 

Συγκεκριμένα, οι μαθητές μας συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τολμηροί εξερευνητές και πρωτοπόροι άποικοι», ένα παιχνίδι που βασίζεται στην περιοδική έκθεση του ΑΜΘ «Η Ευρώπη της Ελλάδος, Αποικίες και νομίσματα από τη συλλογή της Alpha Bank» και χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Σκοπός της κάθε ομάδας ήταν να φτάσει πρώτη στον τερματισμό («αποικία»), για να σχεδιάσει το νόμισμά της, εκτελώντας προηγουμένως τις ειδικές αποστολές, παίζοντας πάνω σε ένα επιδαπέδιο ταμπλό. 

Στη συνέχεια, για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γράμματα και χαράγματα από την αρχαία Μεθώνη» οι μαθητές, ανά τμήμα, χωρίστηκαν σε εννέα (9) ομάδες και η κάθε ομάδα κλήθηκε να περιηγηθεί επί τόπου στην έκθεση και να επεξεργαστεί την καρτέλα που της δόθηκε από τον συντονιστή. Αφού ολοκλήρωσαν όλες οι υποομάδες την έρευνα και την περιήγησή τους, συνεργάστηκαν μεταξύ τους, δημιουργώντας μια ενιαία αφήγηση συνδέοντας το περιεχόμενο των καρτών. 

Μέσα, λοιπόν, από ένα παιχνίδι ρόλων και εξερεύνησης, οι μαθητές μας γνώρισαν τα πρωιμότερα επιγραφικά ευρήματα της Μακεδονίας, μελέτησαν από κοντά τα αρχαία αντικείμενα, ανέπτυξαν κριτική σκέψη, διατύπωσαν υποθέσεις, εκφράστηκαν, αλλά, παράλληλα, ψυχαγωγήθηκαν και πέρασαν ώρες ευχάριστες και δημιουργικές!


 

Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας