Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Χαιρετισμός Γυμνασιάρχη



Έχω την τιμή και τη μεγάλη χαρά να αποτελώ μέλος ενός παγκόσμιου εκπαιδευτικού οργανισμού με μακραίωνη ιστορία, ισχυρό παρόν και ευοίωνο μέλλον.


Το Γυμνάσιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» ιδρύθηκε το 1888 και αποτελεί ένα ιστορικό σχολείο με μακροχρόνια παράδοση στον χώρο της εκπαίδευσης. Σήμερα λειτουργεί ως ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό ίδρυμα όπου πέρα από την ποιοτική διδασκαλία, δίνεται έμφαση στη διαπαιδαγώγηση, στην ανάπτυξη των ήπιων δεξιοτήτων και στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας των μαθητών, μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, πλούσιο σε μαθησιακά ερεθίσματα. 


Οι μαθητές μας διδάσκονται με περισσή αγάπη πώς να συνεργάζονται, να προσαρμόζονται, να εμπιστεύονται τις δυνάμεις τους και να αποδέχονται τα λάθη τους, να σέβονται τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους, να αναλαμβάνουν ευθύνες και ρόλους, να αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη και να εκφράζουν άποψη με επιχειρήματα.

Βασική προτεραιότητα και θεμελιώδη στόχο της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων, αποτελεί η ενίσχυση της θετικής ψυχολογίας του μαθητή, ως αποτέλεσμα της ομαλής μετάβασης από τη μία εκπαιδευτική βαθμίδα στην άλλη. Σε αυτή τη θετική ψυχολογία και τη συναισθηματική ασφάλεια, εδράζεται κάθε προσπάθειά μας για την ανάπτυξη γνωστικών δεξιοτήτων.

Στον αξιακό μας κώδικα εξέχουσα θέση κατέχουν έννοιες όπως η μαθητοκεντρική προσέγγιση, η βιωματική εκπαίδευση, η μύηση στον εθελοντισμό και την περιβαλλοντική αγωγή, η επαφή με τη φύση, η γνωριμία με τη θεατρική και μουσική παιδεία. Παράλληλα δίνεται έμφαση στη στέρεη γνώση δύο ξένων γλωσσών αλλά και στις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες.

Με τη βεβαιότητα ότι οι μαθητές/τριες μας σε λίγα χρόνια θα αποτελούν ενεργά μέλη μιας διεθνούς κοινότητας σκεπτόμενων και δραστήριων πολιτών, πορευόμαστε στην καθημερινή εκπαιδευτική πρακτική πιστοί στη φιλοσοφία μας:

αγάπη, ενθάρρυνση και ξεχωριστό ενδιαφέρον για κάθε παιδί.

Σε αυτό το υπέροχο ταξίδι γνώσης και διαπαιδαγώγησης βαδίζουμε όλοι μαζί, συνοδοιπόροι, προκειμένου να πετύχουμε όλα όσα έχουμε ονειρευτεί για τα παιδιά μας. 

                             

                                                                                                               Έλλη Κάγκα

                                                                                                   Διευθύντρια Γυμνασίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»

 

Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας