Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2017

Χαιρετισμός Γυμνασιάρχη


Σας καλωσορίζω στο Γυμνάσιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» που μοναδικό του μέλημα έχει να εξασφαλίσει την ομαλή μετάβαση ενός παιδιού από την παιδική στην εφηβική ηλικία. Με την καθοδήγηση ενός επιτελείου εκπαιδευτικών, που διακρίνονται για την ακαδημαϊκή τους κατάρτιση και τη λασαλιανή τους αγωγή, οι μαθητές μας ανταποκρίνονται επιτυχώς στις αυξημένες απαιτήσεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και, παράλληλα, καλλιεργούν τα πνευματικά, ψυχικά και σωματικά τους χαρίσματα, με στόχο να διαμορφώσουν μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα και να αποτελέσουν ενεργά και δυναμικά μέλη μιας διεθνούς κοινότητας.

Στο Γυμνάσιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» οι μαθητές παίρνουν τις πολύτιμες βάσεις, για να συνεχίσουν σε ένα Λύκειο που θα τους οδηγήσει στην εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Επιπλέον, εκπαιδεύονται για να διεκδικήσουν τα ανώτερα πτυχία της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας, καθώς και της Πληροφορικής. Προετοιμάζονται, για να συμμετέχουν και να διακριθούν σε Ευρωπαϊκά προγράμματα για εφήβους, Πανελλήνια και Διεθνή συνέδρια, διαγωνισμούς και αθλητικές συναντήσεις. Ταξιδεύουν στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό με προγράμματα ανταλλαγής μαθητών και σε θερινές κατασκηνώσεις. Γνωρίζουν τις τέχνες και τον πολιτισμό μέσα από μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις. Εκτός των άλλων, ευαισθητοποιούνται σε σχέση με το περιβάλλον και τον συνάνθρωπο και εξοικειώνονται με τη φιλανθρωπία, τη διαφορετικότητα και την κοινωνική προσφορά.

Τα παιδιά μας καλούνται να ζήσουν σε έναν σύγχρονο κόσμο που απαιτεί υψηλή επιστημονική κατάρτιση, όραμα και σταθερές αξίες.

Το λασαλιανό σχολείο είναι ένας ζωντανός και σύγχρονος ακαδημαϊκός χώρος με έντονο ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και σεβασμό στις διαχρονικές διδαχές του ιδρυτή, Jean- Baptiste De La Salle. Είναι ένα σχολείο που διδάσκει μυαλά, αγγίζει καρδιές και μεταμορφώνει ζωές.


Έλενα Ζαφειριάδου
Διευθύντρια Γυμνασίου


Ενημέρωση Μαΐου


Creative Writing Competition 2020-2021

Φιλολογικοί Αγώνες

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας