Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

Χαιρετισμός Λυκειάρχη


Καλώς ήλθατε στο Λύκειο "ΔΕΛΑΣΑΛ".

Το Κολέγιό μας αποτελεί έναν χώρο μάθησης, πνευματικής εξέλιξης και φροντίδας, όπου συνδυάζονται οι ικανότητες και οι φιλοδοξίες με τις αρχές και τις αξίες του Ιδρυτή μας, Jean Baptiste De La Salle. 

Το Λύκειο είναι η βαθμίδα της εκπαίδευσης στην οποία ολοκληρώνεται η εγκύκλιος παιδεία του εφήβου και αρχίζει η προετοιμασία για τις ανώτατες σπουδές και την επαγγελματική και προσωπική του ανάπτυξη. Ο σχεδιασμός του προγράμματος του Λυκείου στηρίζεται σε μία βασική λασαλιανή αρχή: «Οι απόφοιτοί μας είναι έτοιμοι όχι μόνο για να προσφέρουν στην κοινωνία, αλλά για να τη μεταμορφώσουν». 

Έμπειροι εκπαιδευτικοί προετοιμάζουν τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, μέσω ενισχυμένου προγράμματος, για την εισαγωγή σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια αλλά και για την απόκτηση πτυχίων ξένων γλωσσών και πληροφορικής. Χρησιμοποιούνται οι κατάλληλες εκπαιδευτικές τεχνολογίες, δίνοντας έμφαση στην ερευνητική μάθηση και στην οικοδόμηση της γνώσης. Πάνω από όλα, όμως, η μαθησιακή διαδικασία εστιάζει στην ατομική ιδιαιτερότητα, ώστε να μην μένει κανείς πίσω στην πορεία για την επιτυχία, όπως ο καθένας την ορίζει.

Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Ακαδημαϊκού και Επαγγελματικού προσανατολισμού προσφέρονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για μια ορθή επιλογή σταδιοδρομίας. Αρωγοί του σχολείου οι Σύλλογοι Γονέων και Αποφοίτων καθώς και ελληνικοί και διεθνείς οργανισμοί (ινστιτούτα, επιστημονικές ενώσεις, πανεπιστήμια, επιχειρήσεις).

Παράλληλα, μέσω της Ζώνης Δραστηριοτήτων, δίνονται τα απαραίτητα εφόδια για τον πολίτη του 21ου αι.: Γνώσεις (hard skills) για συμμετοχή και διακρίσεις σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, ανταλλαγές και συνέδρια και ήπιες δεξιότητες (soft skills), όπως είναι η κριτική σκέψη, η αποτελεσματική επικοινωνία, η διαχείριση συγκρούσεων, η δημιουργικότητα και η καινοτομία. Τέλος, τα καλοκαιρινά προγράμματα στο εξωτερικό εμπλουτίζουν τους μαθητές και τις μαθήτριες με πολύτιμες εμπειρίες.

Σημαντικό μέρος της παιδείας που καλλιεργείται είναι η προσφορά. Προγράμματα εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης δίνουν τη δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες να γνωρίσουν τον «άλλο» και να αποκτήσουν στάσεις ζωής που θα τους ακολουθούν για πάντα.

Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε την ιστοσελίδα μας και σας καλώ να προγραμματίσετε τώρα τη δική σας ενημερωτική συνάντηση, ώστε να σας γνωρίσουμε από κοντά, να σας ξεναγήσουμε στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου μας και να σας ενημερώσουμε για το πρόγραμμα σπουδών μας, τα εξωσχολικά προγράμματα και τις καινοτόμες δράσεις μας.


Γεώργιος Ντιγκμπασάνης
Διευθυντής Λυκείου


Creative Writing Competition 2020-2021

Φιλολογικοί Αγώνες

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Ενημέρωση Απριλίου

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας